Boc vrea sa stie stadiul proiectelor in parteneriat public-privat cu China

Joi, 25 August 2011, ora 13:07
1644 citiri
Boc vrea sa stie stadiul proiectelor in parteneriat public-privat cu China

Premierul Emil Boc a solicitat ministerelor responsabile sa desemneze cate o "persoana de legatura" care sa il informeze periodic cu privire la stadiul celor cinci proiecte in regim de parteneriat public-privat propuse investitorilor chinezi cu prilejul recentei sale vizite in China, anunta Mediafax.

"Primul-ministru a solicitat ca persoana de legatura sa il tina la curent cu evolutia acestor proiecte si sa-i raporteze periodic demersurile efectuate sau masurile necesare pentru implementarea acestor investitii propuse partii chineze", au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Premierul Emil Boc a discutat in China implicarea investitorilor chinezi in constructia reactoarelor III si IV de la Cernavoda, canalului Bucuresti-Dunare, canalului Siret-Baragan, centralei de la Lapustesti si a centurii ocolitoare a Bucurestiului.

Saptamana trecuta, liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat, ca in baza Legii 544, va solicita Guvernului Romaniei sa faca publice costurile deplasarii primului-ministru Emil Boc in China, in conditiile in care delegatia romana nu a semnat niciun contract.

Emil Boc i-a replicat liderului PSD ca fostul premier Adrian Nastase, al carui "copil de casa" a fost Victor Ponta, nu a incheiat un contract cu China cand Romania putea face acest lucru, nefiind membra a UE, ci doar a facut vizite din care a adus "containere", dar actualul Guvern va demara cinci proiecte in colaborare cu investitorii chinezi.

#boc, #proiecte parteneriat public privat, #china investitii , #stiri Victor Ponta