Motiunea a fost respinsa. Boc: ratiunea a invins populismul

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 13:47
965 citiri
Motiunea a fost respinsa. Boc: ratiunea a invins populismul

Respingerea motiunii de cenzura in cazul Legii salarizarii reprezinta o veste buna pentru bugetari, care vor beneficia astfel de o crestere salariala cu 15% si nu vor primi "cadoul otravit" al opozitiei, care a incercat sa blocheze aceasta masura din ratiuni populiste, a declarat premierul Emil Boc, transmite Mediafax.

"A castigat ratiunea si siguranta pentru anul 2011 in detrimentul populismului. Vom putea avea o recuperare salariala certa, clara, previzibila, cu acoperire in buget", a spus Boc.

El a aratat ca o eventuala sesizare a Curtii Constitutionale de catre opozitie in cazul Legii salarizarii reprezinta o procedura normala, dar ca este convins ca "ratiunea va invinge" si procedurile de adoptare vor fi finalizate pana la sfarsitul anului atat pentru acest act normativ, cat si pentru bugetul pe anul viitor.

Motiunea de cenzura "Legea privind salarizarea in anul 2011- ultima teapa trasa romanilor de Guvernul Basescu-Udrea-Boc" a fost respinsa, fiind inregistrate 190 de voturi "pentru", unul "impotriva", in conditiile in care reprezentantii coalitiei au fost prezenti, dar nu au votat.

Presedintele Senatului, Mircea Geaona, a anuntat, la finalul sedintei, ca legea salarizariii a fost adoptata si ca poate fi sesizata Curtea Constitutionala in termenul legal.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca PSD va ataca Legea salarizarii pe 2011 la Curtea Constitutionala, daca aceasta va fi adoptata prin respingerea motiunii de cenzura.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#motiune, #boc, #bugetari, #salarii, #populism , #stiri Victor Ponta