Oltean: Impozitarea diferentiata a pensiilor mari nu este o solutie buna

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 17:02
1289 citiri
Oltean: Impozitarea diferentiata a pensiilor mari nu este o solutie buna

Vicepresedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, sambata, dupa ce s-a incheiat pichetarea sediului PDL de la Bistrita ca, din moment ce Guvernul nu a imbratisat ideea PSD de impozitarea diferentiata a pensiilor mari, inseamna ca solutia nu este buna.

Ioan Oltean a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa dupa ce a discutat pret de aproape o ora cu zeci de pensionari care i-au reprosat si faptul ca Guvernul nu accepta si alte solutii in afara de diminuarea pensiilor si salariilor.

"In aceasta perioada, solutia oferita de Guvern este unica, deci nu pot sa mai comentez alte solutii din moment ce a subscris celei preconiozate de Guvern. Din moment ce Guvernul nu a adoptat impozitarea diferentiata a pensiilor mari, inseamna ca solutia nu e mai buna", a raspuns, Ioan Oltean, intrebarii unui jurnalist care a vrut sa stie ce parere are despre solutia de impozitare diferentiata a pensiilor mari, propusa de Victor Ponta.

Ioan Oltean a spus ca a preferat sa discute cu oamenii care au venit sa picheteze sediul PDL si sa ii asigure ca toate doleantele lor vor ajunge pe masa de lucru a Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

"I-am asigurat ca Guvernul este interesat ca aceste masuri sa aiba caracter provizoriu si ca, la 1 ianuarie 2011, mai ales cele care vizeaza diminuarea pensiilor sa inceteze si ca Guvernul e de buna credinta si ca, in nici intr-un caz, nu doreste sa faca rau acestei tari si ca masurile pe care le va lua acum, Guvernul apreciaza ca sunt cele mai bune si ajuta mult ca aceasta stare sa fie depasita", a spus Oltean.

El a adaugat ca le intelege oamenilor supararea, este sufleteste alaturi de ei, dar, in acelasi timp, trebuie sa fie solidar cu Guvernul si sa isi asume toate riscurile care decurg din masurile de austeritate.

"Mie nu mi-e teama. Am preferat sa discut cu oamenii in mijlocul strazii, cu argumentele unuia sau altuia, sa vedem unde e adevarul. A fost un dialog corect si responsabil", a spus Oltean. 

#masuri austeritate impozitare pensii guvern solutii , #stiri Victor Ponta