Ponta: Am mostenit "o multime de bombe" de natura economica, precum Hidroelectrica

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 13:05
1423 citiri
Ponta: Am mostenit "o multime de bombe" de natura economica, precum Hidroelectrica

Premierul Victor Ponta le-a spus miercuri membrilor Executivului ca au mostenit "o multime de bombe" de la fostele guvernari, punctand ca obligatia lor este sa inlature orice fel de interes economic si avantaje materiale ale celor implicati in operatiuni de fraudare a banului public.

"Incepem si trebuie sa gestionam toate problemele pe care le-am mostenit, atat de natura economica - si stiu situatia foarte grea de la Oltchim, domnule ministru, si sper sa facem tot ce tine de noi pentru a gasi solutii, este si situatia de la Hidroelectrica" a spus Ponta, in debutul sedintei de Guvern.

Acesta a adaugat ca este obligatia actualului guvern de a gestiona si rezolva aceste situatii.

"Am mostenit o multime de bombe, asa cum v-am spus, este obligatia noastra si dreptul nostru, in baza mandatului legitim pe care l-am primit in urma cu zece zile, de a gestiona aceste situatii dificile si de a trece peste ele, impreuna cu intreaga populatie a Romaniei.

Facand, insa, ceea ce fostele guverne nu faceau: in primul rand sa explicam cum sta situatia, in al doilea rand sa avem o abordare profesionista si in al treilea rand sa inlaturam orice fel de interes economic, coruptie politica si avantaje materiale pentru cei care se aflau implicati in acest tip de operatiuni de fraudare, practic, a intereselor publice si a banului public", a adaugat Ponta.

El le-a vorbit ministrilor si despre recenta sa vizita oficiala in Austria si despre implicatiile economice ale acesteia.

"Sa ne pregatim pentru a rezolva cele mai importante probleme ale Romaniei: zona economica, crearea de locuri de munca, absorbtia fondurilor europene. Imi doresc ca eforturile facute in ultima perioada de domnul Orban, de toti ceilalti implicati in zona de reparare a lucrurile gresite din ultimii ani, din zona absorbtiei fondurilor europene, sa aiba pana la urma rezultate pozitive", le-a mai spus Ponta ministrilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta situatie economica, #Ponta privatizari, #Ponta declaratii, #Ponta sedinta guvern , #stiri Victor Ponta