Ponta ar vrea cresterea cotei unice pentru veniturile mari

Luni, 10 Mai 2010, ora 00:38
1217 citiri
Ponta ar vrea cresterea cotei unice pentru veniturile mari

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, duminica, dupa intalnirea cu FMI, ca partidul sau se va opune prin toate mijloacele, parlamentare sau extraparlamentare, masurilor propuse de Traian Basescu, sustinand, in schimb, cresterea cotei unice pentru cei cu venituri mari si a TVA pentru anumite produse, potrivit Mediafax.

"Ne vom opune prin toate mijloacele parlamentare si extraparlamentare punerii in practica a acestor masuri (reducerea salariilor si a pensiilor, n.r.)", a precizat Ponta, argumentand ca masurile propuse de seful statului sunt nedrepte, nu sunt suportabile, si se vor dovedi nefunctionale.

"Nu credem ca prin aceste masuri se rezolva problema. Nu vom sustine masurile propuse de Traian Basescu. Vom veni cu propuneri realiste si corecte", a spus Ponta.

El a aratat ca in cadrul intalnirii cu FMI le-a spus reprezentantilor Fondului ca PSD doreste impozitarea diferentiata. "Am aratat in intalnirea cu delegatia FMI faptul ca PSD va sustine impozitarea diferentiata. Suntem de acord sa creasca taxa de 16% pentru cei cu pensii mari, cu venituri mari, cu salarii mari si sa scada pentru cei cu venituri mici ", a spus Ponta.

El a aratat ca PSD va sustine cresterea TVA pentru anumite produse si scaderea TVA pentru produsele de baza.

"Credem ca e corect si sustenabil sa avem impozitare diferentiata, taxe diferentiate, astfel incat cei are au beneficiat de guvernarea de dreapta sa plateasca mai mult", a precizat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca pensiile vor scadea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, si vor fi reduse "masiv subventiile", banii urmand sa fie alocati tintit "catre cei care au nevoie de sprijin financiar". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #cota, #mari, #ponta, #unica, #venituri , #stiri Victor Ponta