Ponta: Autostrada Transilvania nu poate fi finantata doar de la buget

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 17:00
1354 citiri
Ponta: Autostrada Transilvania nu poate fi finantata doar de la buget

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca in cazul autostrazii Transilvania resursele financiare nu pot proveni numai de la bugetul de stat.

"Toate proiectele care tin de municipiu, de judet, cele care tin de Transilvania si pe care le putem face in mod real incepand de la prelungirea pistei aeroportului si mutarea Somesului, continuand cu ceea ce e esential pentru Transilvania, anume autostrada. Nu-i mai spunem Bechtel, ca sa nu ne mai aducem aminte. Haideti sa-i spunem Transilvania si sa gasim o solutie prin care nu stand tot timpul si depinzand de un contract care, iata, nu se mai termina niciodata cu Bechtel, de fapt sa nu avem o autostrada... Este esential pentru Romania, nu doar pentru Transilvania, ca acel proiect corect si bun si inteligent din 2004 sa fie continuat. Nu cu cei de la Bechtel. Resursele nu pot veni doar din bugetul de stat. Altfel le-ar fi dat si domnul Boc, cat a fost prim-ministru", a afirmat Victor Ponta.

Primul ministru a spus ca banii pot proveni din parteneriat public-privat.

"Pot veni din bugetul de stat si pot veni din dezvoltarea a ceea ce incercam acum si vom avea primul rezultat la sfarsitul lunii, si anume dezvoltarea parteneriatelor public-private. La sfarsitul lunii avem primele rezultate referitoare la Comarnic-Brasov, pornim pentru alte zone ale tarii, insa pentru autostrada Transilvania, ca sa intram pe procedurile de parteneriat public-privat, trebuia sa inchidem o data contractul cu Bechtel, ca altfel nu puteam sa gasim o alta solutie de finantare", a mentionat Victor Ponta.

#finantare Autostrada Transilvania, #buget Romania autostrazi , #stiri Victor Ponta