Ponta: Fiscalitatea nu poate fi modificata fara aprobare

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 14:50
1167 citiri
Ponta: Fiscalitatea nu poate fi modificata fara aprobare

Premierul Victor Ponta a declarat ca orice modificare care va fi operata in domeniul fiscal va trebui mai intai sa treaca pe la Ministerul de Finante, iar apoi sa fie propusa si trimisa spre aprobare organismelor financiare internationale.

Primul ministru a declarat ca inca nu stie care va fi valoarea finala a taxei de solidaritate, chiar daca ieri, Victor Ponta declara ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar.

Ponta a mai spus ca Guvernul a decis sa interzica reprezentantilor statului sa mai faca parte din mai multe consilii de administratie sau adunari generale ale actionarilor in diverse companii, participarea fiind limitata la o singura astfel de structura.

"Nicio persoana imputernicita a statului nu va mai putea face parte din mai mult de un consiliu de administratie sau adunare generala, participare platita cu indemnizatii importante. Masurile de austeritate trebuie sa se aplice si celor care conduc Guvernul", a spus Ponta, la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

El a aratat totodata ca numarul membrilor comitetului interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari si reglementarea operatiunilor de finantare, garantare si asigurare efectuate de Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank a fost redus de la 18 la 11 persoane.

#victor ponta, #guvernul romaniei, #taxa de solidaritate, #taxe si impozite, #crestere impozite , #stiri Victor Ponta