Ponta: FMI nu e de acord sa redeschidem problema pensiilor

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 10:15
1160 citiri
Ponta: FMI nu e de acord sa redeschidem problema pensiilor

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca reprezentantii FMI i-au spus, in cadrul intrevederii de la Palatul Victoria, ca nu sunt de acord ca guvernul sa redeschida "problema pensiilor", referindu-se la proiectul de recalculare a pensiilor in cazul a circa 35.000 de militari.

"Astazi, la intalnirea cu FMI, ministrul Apararii a primit un raspuns de principiu mai degraba negativ. Cei de la FMI au spus ca nu sunt de acord sa redeschidem problema pensiilor", a spus seful Executivului. El a dat asigurari ca in perioada urmatoare ministrul Dobritoiu va cauta resursele financiare necesare, mai ales ca "a ramas o categorie ingusta a celor care au pierdut in urma recalcularii pensiilor".

"Nu pot sa va promit decat ca ministrul Apararii va veni cu calculele exacte si o sa le spunem oamenilor adevarul: atat putem sa dam inapoi si in ce perioada de timp", a explicat Victor Ponta.

Initiativa ministerului Apararii cu privire la majorarea pensiilor se refera atat la pensionarii militari de la acest minister, cat si la cei de la MAI si serviciile de informatii. Premierul Victor Ponta a estimat recent ca aproximativ 35.000 de pensionari militari ar urma sa primeasca mai multi bani in urma recalcularii pensiilor.

#Ponta declaratii pensii speciale, #Ponta discutii FMI, #Ponta declaratii discutii FMI , #stiri Victor Ponta