Ponta: Incasarile bugetare pe iulie au depasit 100%

Marti, 29 Iulie 2014, ora 13:16
1150 citiri
Ponta: Incasarile bugetare pe iulie au depasit 100%

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca rectificarea bugetara preconizata pentru aceasta saptamana vine intr-un moment favorabil, in care exista incasari suplimentare la buget.

"Aceasta rectificare vine si intr-un moment referitor la colectari, un moment pe care nu pot decat sa il salut si sa ma bucure. In luna iunie, nu fata de iunie 2013, ci fata de planul de incasari - un plan care intotdeauna este extrem de optimist-incasarile au fost 99,7 la suta insa in luna iulie deja de ieri pe 28, ora 17, se realizase peste 100 %, deci probabil, cu ceea ce se incaseaza azi, maine si poimaine, pana pe 31 vom avea o luna iulie cu incasari suplimentare fata de planul bugetar aprobat. Nu imi doresc decat ca acest trend sa se pastreze si cred ca atat masurile legislative - in primul rand noua lege a insolventei - cat si actiunile Directiei antifrauda ale DNA, ale DIICOT, ale unitatilor de Parchet (...) se pare ca in sfarsit produc efectele pe care ni le doream cu totii", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Prim ministrul a adaugat ca deficitul bugetar va ramane cel stabilit, ca de altfel toti parametri conveniti cu FMI, CE si BM.

"Deficitul bugetar ramane si in urma acestei rectificari cel de 2,2% din PIB si pastram asigurate in buget absolut toate sumele prevazute ca fiind cofinantare pentru programele finantate din fonduri europene. Nu ne-am atins de niciunul din buffere, din rezervele constituite la momentul adoptarii bugetului, rezerve discutate cu partenerii nostri internationali", a precizat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incasari bugetare iulie, #rectificare bugetara, #victor ponta, #incasari buget Romania , #stiri Victor Ponta