Premierul Ponta le raspunde americanilor: Taxele noastre sunt mai mici decat in SUA si in tarile europene

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 09:18
2395 citiri
Premierul Ponta le raspunde americanilor: Taxele noastre sunt mai mici decat in SUA si in tarile europene

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, in replica la aprecierile reprezentantilor AmCham, care considera ca noile masuri fiscale determina o agravare fara precedent a poverii fiscale, ca taxele in Romania sunt, in acest moment, mai mici decat in SUA si in tarile europene.

"Intreb inca o data: TVA stiu ca nu s-a modificat, ba chiar l-am scazut, cota unica nu s-a modificat. Eu tin foarte mult cont si am un foarte mare interes ca mediul de afaceri sa aiba in Romania un mediu competitiv. Pe de alta parte, eu sunt ales de romani. Si trebuie sa-mi fac datoria fata de romani in primul si in primul rand", a spus Ponta.

El a precizat ca taxele in Romania sunt, in acest moment, mai mici decat in SUA si in tarile europene, cu exceptia Bulgariei.

"Si sunt convins ca in Romania in acest moment toate taxele sunt mai mici si decat in SUA si decat in majoritatea covarsitoare a tarilor europene, cu exceptia Bulgariei, daca nu ma insel", a adaugat Ponta.

Masuri fiscale anuntate de Guvern determina o agravare fara precedent in ultimii 20 de ani a poverii fiscale pe care contribuabilii romani trebuie sa o suporte si totodata vor afecta negativ investitiile si competitivitatea produselor romanesti, apreciaza reprezentantii AmCham.

"AmCham Romania iti exprima ingrijorarea fata de noul val de impozite si taxe anuntate in ultima vreme de catre Guvernul Romaniei. Impreuna cu cresterile de fiscalitate impuse deja in legislatie, fara o consultare prealabila si transparenta cu mediul de afaceri, astfel de decizii determina o agravare, fara precedent in ultimii 20 de ani, a poverii fiscale pe care contribuabilii romani vor fi obligati sa o suporte", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert Americane in Romania - AmCham, organizatie care reuneste 350 de companii americane, internationale si locale, cu investitii totale de peste 10 miliarde dolari si 200.000 de locuri de munca.

Investitorii atrag atentia in mod special asupra efectelor negative semnificative pe care le vor genera propunerile de accizare suplimentara a produselor petroliere, de modificare a metodologiei de calcul a accizelor si instituirea noului impozit aplicat asupra valorii contabile a constructiilor speciale.

Nu in ultimul rand, AmCham reitereaza ideea privind ineficacitatea majorarilor de taxe si a introducerii de noi impozite, prin cresterea arbitrara a fiscalitasii, si solicita Guvernului si Ministerului Finantelor Publice "sa se concentreze asupra respectarii angajamentelor asumate fata de mediul de afaceri si societate in general, prin adoptarea unor masuri reale de combatere eficace a evaziunii fiscale, accelerarea reformei ANAF si ridicarea gradului de conformare voluntara a contribuabililor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta taxe Romania, #Ponta taxe americani, #Amcham taxe Romania , #stiri Victor Ponta