Ponta: Marea provocare pentru Romania, din punct de vedere energetic, este sa iasa din propriile granite

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 17:40
1330 citiri
Ponta: Marea provocare pentru Romania, din punct de vedere energetic, este sa iasa din propriile granite

Premierul Victor Ponta a declarat joi la inaugurarea hidrocentralei Racovita din judetul Sibiu ca Romania va trebui sa exporte energie electrica.

"Important este ca mai terminam proiecte nu doar le incepem. Acesta este un semn bun atat pentru Hidroelectrica, cat si pentru economia romaneasca, pentru ca mi s-a spus aici ca la hidrocentrala Racovita s-a folosit mult tehnica romaneasca. Asta imi aduce aminte de vremurile in care eram un model pe multe continente ale lumii. Iata ca acum usor, usor, ne castigam piata romaneasca", a spus Victor Ponta.

Seful Executivului a subliniat ca marea provocare pentru Romania din punct de vedere energetic este sa iasa din "granitele sale".

"Din punct de vedere energetic producem mai multa energie decat avem nevoie si trebuie sa exportam. Pentru asta trebuie sa avem infrastructura necesara pentru a exporta si in alte state comunitare. Am mare incredere ca Romania si-a crescut in ultimul timp generatii noi de specialisti, de profesionisti si de oameni cinstiti", a spus Victor Ponta.

Primul-ministru a felicitat conducerea companiei Hidroelectrica pentru faptul ca a iesit din perioada dificila in care "unii s-au imbogatit dupa urma societatii, societate care este un bun national si care trebuie dusa acolo unde a ajuns societatea Romgaz".

"Sper ca anul 2014 sa se incheie cu succes, listarea sa fie ca si la celelalte companii, iar Hidroelectrica, prin uriasa cota pe care o detine pe piata energiei romanesti, sa influenteze in continuare dezvoltarea pietei de energie din Romania, sa pastreze preturile scazute, competitivitate maxima, productivitate mare si protectia mediului. Energia hidro este o energie la fel de curata, la fel de buna pentru mediu ca si cea eoliana si cea voltaica si la fel de sigura. Nu vreau sa impartim energiile intre cele bune pentru ca aduc profituri pentru ca vin subventionate de la stat si cele care nu sunt subventionate", a afirmat primul-ministru.

El a mentionat ca inaugurarea la Sibiu in aceeasi zi a doua proiecte reprezinta un semnal pozitiv pentru economie.

"Faptul ca azi la Sibiu inauguram doua proiecte importante, unul energetic si unul de infrastructura, cred ca este un semnal important economic pentru judet, pentru regiune si pentru faptul ca in Romania se fac si multe lucruri bune despre care se vorbeste foarte rar", a declarat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta investitii energie, #Ponta energie verde, #Ponta certificate verzi , #stiri Victor Ponta