Ponta: O cota din redeventele pentru exploatarea resurselor naturale ramane la autoritatile locale

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 18:35
2717 citiri
Ponta: O cota din redeventele pentru exploatarea resurselor naturale ramane la autoritatile locale

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca noua Lege a redeventelor va stipula faptul ca o cota din redeventele incasate pentru exploatarea resurselor naturale va ramane la autoritatile locale.

"Noua Lege a redeventelor (va prevedea, n.r.) ca o cota din redeventele pe care le incasam pentru exploatarea resurselor naturale va ramane la autoritatile locale. E normal sa beneficieze si autoritatea locala. Prahova, de exemplu, scoatem atata petrol de acolo si nu primeste niciun leu din redevente. Vor fi Gorjul, de unde scoatem carbune, lignit, Hunedoara, Constanta", a spus Ponta.

El a precizat ca principiul potrivit caruia cat mai mult din cuantumul taxelor incasate sa fie lasat la autoritatile locale este unul bun.

Intrebat daca este posibil ca taxele speciale, pe care Guvernul vrea sa le instituie, sa ramana in teritoriu, Ponta a raspuns: "Foarte bine, e foarte buna ideea".

"Dar dupa aceea tot dumneavostra o sa ziceti ca de ce lasam bani la baroni. In afara de ceea ce avem de platit la nivel national, toate celelalte lucruri trebuie sa mearga la structurile descentralizate si principiul este unul corect", a adaugat Ponta.

#Ponta redevente, #resurse naturale Romania , #stiri Victor Ponta