Ponta: Propunerea ca statul sa plateasca penalitati este"principial corecta", dar nu poate fi aplicata

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 10:32
1395 citiri
Ponta: Propunerea ca statul sa plateasca penalitati este"principial corecta", dar nu poate fi aplicata

Premierul Victor Ponta considera ca propunerea constitutionala a PNL, conform careia statul ar trebui sa plateasca penalitati pentru creante, la fel ca orice contribuabil, este "principial corecta'", dar in acest moment nu ar putea fi aplicata.

"Aceea a fost o propunere care nu a existat initial, a aparut pe parcurs. Este o propunere principial corecta, pentru ca, intr-adevar, trebuie sa mergi cat mai mult pe ideea in care statul si cetateanul sunt pe pozitii de egalitate. Problema este insa practica", a declarat premierul vineri seara, la Romania TV.

In opinia sa, propunerea ar trebui sa fie introdusa in Constitutie, dar trebuie lasata o marja de timp inainte de a fi pusa in aplicare.

"Daca o aplicam imediat, in luna septembrie inchidem, punem lacatul pe guvern si plecam nu doar noi acasa, ci scoli, spitale, drumuri, toate celelalte lucruri. Asa incat forma finala, care cred ca este si corecta si acceptabila, este enuntarea principiului pus acolo, in coada, in conditiile legii, iar prin legea cu care venim incercam sa o facem si aplicabila (...). Deci principiul este corect si il vom sustine, existand insa o anumita marja de timp in care sa poti sa aplici acest principiu. De maine nu poti sa-l aplici, in conditiile legii", a explicat Victor Ponta.

#Ponta creante stat, #sanctiuni stat Ponta, #declaratii Ponta sanctiuni stat creante , #stiri Victor Ponta