Ponta: Romania este o tara sigura - are parteneri puternici si o armata profesionista

Marti, 22 Iulie 2014, ora 16:30
1090 citiri
Ponta: Romania este o tara sigura - are parteneri puternici si o armata profesionista

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la Sibiu, ca Romania este o tara sigura pentru ca are parteneri puternici si o armata profesionista, tara noastra aflandu-se in prima linie a unui razboi neconventional pe care tarile aliate il dau cu teroristii.

"Romania este azi o tara sigura pentru ca are parteneri puternici si pentru ca are o armata profesionista, o armata de oameni devotati pe care ne putem baza intotdeauna. Din pacate, din Irak si Afganistan, razboiul s-a apropiat foarte mult de granitele Romaniei. Acum, Romania este in prima linie a unui razboi neconventional pe care tarile democratice, tarile aliate il dau cu cei care, asa ati vazut si zilele trecute, prin acte de terorism, prin acte brutale, ucid civili, ucid oameni nevinovati. Cred ca Romania trebuie sa fie mandra de militarii sai", a spus Victor Ponta, intr-un discurs la festivitatea de acordare a gradelor militare absolventilor Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" de la Sibiu.

Cu aceasta ocazie, atat premierul Victor Ponta, cat si ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, au precizat ca cei 1.400 de absolventi care termina in acest an diferite forme de invatamant militar au asigurate locurile de munca. La Academia Fortelor Terestre 'Nicolae Balcescu' din Sibiu au primit marti gradul de ofiter un numar de 274 de absolventi.

"Toti sunt angajati din prima zi, nu mai sunt probleme cu posturile, cu salarizarea", a mentionat premierul Victor Ponta.

Acesta a mai afirmat ca bugetul Ministerului Apararii Nationale va creste in acest an si in urmatorii trei care vor urma, tinta ideala fiind un buget de 2,36 % din Produsul Intern Brut, asa cum si-au propus toate tarile membre NATO.

#victor ponta, #parteneriate Romania, #armata romana , #stiri Victor Ponta