Ponta: Sportivii romani aflati la Olimpiada au sectie de vot pentru referendum

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 16:09
1374 citiri
Ponta: Sportivii romani aflati la Olimpiada au sectie de vot pentru referendum

Sportivii romani prezenti la Jocurile Olimpice au o linie speciala in sectia de vot din Londra unde pot sa-si exprime optiunea referitoare la demiterea presedintelui suspendat, a declarat, sambata, premierul Victor Ponta, la videoconferinta cu prefectii.

"Vreau sa va spun ca la Londra, de exemplu, pentru ca vorbim de sectiile din strainatate, deoarece sportivii nostri si delegatia olimpica vor sa participe la vot, au o linie speciala in sectia de vot din Londra si puteti sa va ganditi ca, iata, cand avem cazuri speciale, putem avea proceduri de inlesnire a votului.

Mi-am permis in numele romanilor sa le urez succes sportivilor romani si sper ca maine seara, dupa ce se incheie referendumul, dupa aceea o sa avem zile bune de privit la Olimpiada si de bucurat in cazul in care vom avea succese", a spus seful Guvernului.

Totodata, premierul a aratat ca la referendum vor fi si observatori internationali.

"Din punct de vedere international avem observatori internationali pe care i-am invitat si care vor fi maine. Daca veti avea solicitari de vizitare a sectiilor de vot, de inspectare a procesului de votare, va rog sa fiti total deschisi la acest lucru.

Vreau sa va spun tuturor ca ieri, la Londra, am vorbit cu cei mai multi dintre prim-ministrii tarilor Uniunii Europene si toti mi-au spus acelasi lucru ca respecta votul democratic al poporului roman, doar ca e foarte important ca referendumul sa fie organizat in baza tuturor standardelor europene", a sustinut acesta.

Premierul Victor Ponta a participat vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

#Olimpiada Romania sportivi referndum, #urne referendum Londra, #vot sportivi Londra , #stiri Victor Ponta