Ponta: Sportul romanesc traieste din investitiile lui Ceausescu

Marti, 19 Februarie 2013, ora 10:32
1843 citiri
Ponta: Sportul romanesc traieste din investitiile lui Ceausescu

Romania trebuie sa investeasca in sport, sa aiba o strategie pe termen lung in domeniu, a sustinut luni seara, la Dolce Sport, premierul Victor Ponta, care a punctat ca, in prezent, tara noastra ""traieste"" din investitiile dinainte de 1990.

"Consilierii mei pe sport spun un lucru: in sport daca nu investesti bani, strategie pe termen lung, nu mai tii pasul cu ceilalti. Sportul reprezinta un urias business, investesti si incepi sa ai rezultate peste 10 ani. Pentru mine idealul in sport este Spania - are tenis, fotbal. (...) Spania e un exemplu. Rezultatele vin dupa 10-15 ani. In Romania nu stiu cand am investit pe 10-15 ani", a adaugat Ponta.

Premierul a aratat ca, pentru el, sportul este important si s-a declarat multumit de faptul ca a reusit sa plateasca datoriile pe care statul le avea fata de sportivii olimpici medaliati, dar si de faptul ca a deblocat proiectul salii polivalente.

"Bucurestiul nu are o sala polivalenta. Costa vreo 55 de milioane de euro. (...) Vreau sa cred ca pana in 2016 putem sa inauguram sala polivalenta din Bucuresti. (...) Anul trecut, in toamna-iarna, ne-am chinuit sa gasim o solutie pentru fetele de la Oltchim. (...) Sunt picaturi mici, dar, daca nu reusim sa le legam la un loc, vor ramane doar fapte izolate de la un prim-ministru care iubeste sportul. (...) Sunt lucruri concrete, dar sunt picaturi intr-o mare. Astept de la Ministerul Sportului, de la federatii (...) sa primesc acel pachet legislativ care sa ajute sportul", a adaugat Victor Ponta.

Intrebat despre gazonul "problematic" de pe National Arena, premierul a opinat ca solutia tehnica a fost "una proasta".

"Asta cu gazonul m-a enervat de la inceput, desi nu sunt direct implicat. Am intrebat, (...) la toti cei care au adoptat aceeasi solutie tehnica cu a noastra a fost la fel. Inteleg ca a fost o solutie tehnica proasta si ca acolo unde s-a mai aplicat cam peste tot s-a intamplat la fel. Nu stiu cum reusim sa alegem solutia tehnica", a explicat primul-ministru.

Pe de alta parte, intrebat despre dosarul "transferurilor din fotbal", Ponta a evitat sa comenteze.

"Eu nu pot sa comentez foarte mult in acest caz, dar cand vad un jucator ca Gica Popescu. (...) Am fost atat de mandru ca sunt roman. As fi in stare sa-i iert orice. Nu vorbesc despre dosar, dar ma doare sufletul sa-l vad la tribunal. Eu o sa fiu mandru ca sunt din tara lui Gica Popescu, Hagi, Nadia", a spus el.

Premierul nu a dorit sa comenteze foarte mult nici despre "investitiile" in sport facute de guvernarile anterioare, limitandu-se la a spune ca este ingrijorator faptul ca banii, desi putini, sunt risipiti.

"Sa nu deschidem subiectul cu patinoarul de la Brasov. Este ingrijorator, pentru ca sunt bani putini si, sa fiu diplomat, o parte se risipesc. (...) Facem nu stiu ce stadion in ce oras si nu ai echipa de divizia A. Facem teren super scump si dupa aceea nu au acces decat cei care platesc", a afirmat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta investitii sport, #Victor Ponta sala polivalenta Bucuresti , #stiri Victor Ponta