Ponta spune ca nu ar cere sprijin financiar din partea BOR pentru depasirea crizei

Sambata, 23 Martie 2013, ora 17:14
1453 citiri
Ponta spune ca nu ar cere sprijin financiar din partea BOR pentru depasirea crizei

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca nu ar apela la resursele financiare ale Bisericii Ortodoxe Romane pentru depasirea crizei, dar si-a exprimat asteptarea pentru o implicare mai mare atat din partea BOR, cat si a oamenilor de afaceri sau a companiilor.

Intrebat, intr-o emisiune la Antena 3, daca ar solicita sprijin financiar din partea BOR, in contextul in care Biserica Ortodoxa din Cipru s-a oferit sa ajute statul, seful Guvernului a spus ca nu.

"Nu, sunt destul de realist. N-o sa ma duc la Biserica Ortodoxa sa cer bani. Sunt convins ca toata lumea ar accepta o implicare mai mare nu doar a BOR, ci si a celor mai bogati 300 de romani sau a altor companii. Insa, intr-adevar, anul acesta o sa fie bani foarte putini pentru zona religioasa si ii ducem totusi spre zonele care ard. In rest, eu raman cu cele de pe pamant, ca cele sfinte sunt foarte complicate nu doar in Romania", a afirmat Ponta.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, arhiepiscopul Hrisostom al II-lea, a declarat, pe 20 martie, ca va pune averile Bisericii la dispozitia statului pentru a ajuta la iesirea din criza financiara, dupa ce deputatii au respins planul de salvare propus de zona euro si Fondul Monetar International.

In urma unei discutii purtate miercuri cu presedintele Nicos Anastasiades, arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a afirmat ca Biserica este dispusa sa isi ipotecheze bunurile pentru a investi in obligatiuni guvernamentale.

Biserica Ortodoxa a Ciprului dispune de o avere considerabila - proprietati, actiuni la o banca, chiar si o fabrica de bere.

#Ponta criza Cipru, #Ponta declaratii Cipru, #Ponta faliment Cipru , #stiri Victor Ponta