Ponta: Sustinem agricultura ecologica in noua politica agricola comuna

Marti, 11 Februarie 2014, ora 12:18
1739 citiri
Ponta: Sustinem agricultura ecologica in noua politica agricola comuna

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca in intalnirea pe care a avut-o cu Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura, a fost abordata problema noii politici agricole comune a Uniunii Europene.

"Am discutat problema noii politici agricole comune a Uniunii Europene - a fost si ministrul Agriculturii la intalnire - si modul in care Romania va folosi aceasta noua politica agricola comuna pentru continuarea dezvoltarii agriculturii. 2013 a fost un an exceptional. A fost primul an dupa 1994, cred, deci dupa 20 de ani, cand exporturile romanesti de produse agroalimentare au depasit importurile. Era o tragedie a Romaniei, cum e posibil ca o tara atat de bogata din punct de vedere agricol sa importe mai multa mancare decat sa exporte. Si anul trecut am intors aceasta balanta", a spus Ponta.

El s-a pronuntat pentru modernizarea agriculturii romanesti si sustinerea agriculturii ecologice.

"Agricultura ecologica o sustin in totalitate. Guvernul a adoptat o multime de masuri si va adopta in continuare pentru sustinerea agriculturii ecologice", a adaugat Victor Ponta.

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, participa marti la o reuniune cu reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania.

In cadrul reuniunii vor fi discutate oportunitatile existente pentru agricultura si spatiul rural din Romania in Politica Agricola Comuna 2014-2020, dar si pasii de urmat pentru buna implementare a viitorului program de dezvoltare rurala.

De asemenea, comisarul Ciolos se va intalni cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, si cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, iar miercuri, in ultima zi a vizitei sale in Romania, va avea o intrevedere cu presedintele Traian Basescu.

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a inceput luni o vizita la Bucuresti, care se va incheia miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta agricultura, #cilos ponta, #politica agricultura , #stiri Victor Ponta