Ponta: Tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov va costa 1,8 miliarde euro. Cand va fi deschis circulatiei

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 11:55
2020 citiri
Ponta: Tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov va costa 1,8 miliarde euro. Cand va fi deschis circulatiei

Finalizarea lucrarilor la tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov va avea loc pana in anul 2017, cel tarziu, iar costurile estimate se vor ridica la valoarea de 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 28 de milioane de euro pentru fiecare kilometru, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa.

Potrivit oficialului, in Memorandumul semnat de autoritatile romane cu reprezentantii consortiului Vistrada Nord, castigator al licitatiei pentru lucrarile la tronsonul Comarnic-Brasov, se prevede ca semnarea contractului sa aiba loc pana de Paste, respectiv 20 aprilie, iar lucrarile sa demareze pana la finele lunii aprilie.

"Practic, partea de proceduri de selectare a consortiului s-a finalizat. Castigator este consortiul Vistrada. In acest moment se deruleaza negocieri pentru finantarea proiectului cu bancile comerciale. In mod normal, pana pe 20 aprilie trebuie sa putem sa semnam, practic, contractul si sa inauguram organizarea de santier atat dinspre Comarnic, cat si dinspre Cristian. Autostrada va avea 53 de kilometri plus sapte kilometri de drumuri de legatura in asa fel incat sa se lege de Centura municipului Brasov", a afirmat Ponta.

Tariful de utilizare, estimat la 5,7 euro plus TVA

Primul ministru a mentionat, totodata, ca tariful de utilizare a autostrazii va fi stabilit de statul roman, acesta fiind estimat la 5,7 euro plus TVA pe fiecare kilometru.

Joi, reprezentantii consortiului Vistrada Nord, compus din companiile Vinci, Strabag si Aktor, au parafat cu autoritatile romane un Memoradum privind finalizarea calendarului si a restului masurilor in ceea ce priveste atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice referitor la proiectarea, construirea, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii Bucuresti - Brasov, tronsonul Comarnic - Brasov.

La jumatatea lunii decembrie 2013, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania /CNADNR/, Narcis Neaga, a declarat ca lucrarile pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov vor incepe in martie - aprilie 2014, urmand ca finalizarea acesteia sa fie in 2017.

In data de 19 decembrie 2013, s-a finalizat selectia viitorului concesionar al autostrazii Comarnic-Brasov, acesta fiind un consortiu format din firme din Italia, Austria si Grecia, respectiv Vinci - Strabag - Aktor.

Ofertele in vederea atribuirii "Contractului de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, construirea, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii Bucuresti - Brasov, tronsonul Comarnic - Brasov, km 110+600 - km 168+600" au fost depuse de Asocierea Vistrada Nord (Vinci/Franta), Strabag/Austria si Aktor/Grecia) si Asocierea Impregilo SpA/Salini din Italia, potrivit Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Tronsonul de autostrada va fi operat si intretinut de concesionar, iar perioada de garantie este inclusa in durata contractului de concesiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Autostrada Comarnic Bra ov, #tronson autostrada, #Victor Ponta autostrada , #stiri Victor Ponta