Ponta: TVA-ul de 5% si neimpozitarea pensiilor, blocate ca sunt ale opozitiei

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 17:56
1617 citiri
Ponta: TVA-ul de 5% si neimpozitarea pensiilor, blocate ca sunt ale opozitiei

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind TVA de 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei doar pentru ca acestea au fost initiative ale opozitiei.

Ponta a spus ca legea prin care se reducea TVA la 5% pentru alimentele de baza ar fi fost una foarte buna atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social, astfel de prevederi existand in aproape toate tarile Uniunii Europene.

"Probabil doar din incapatanare presedintele a refuzat sa promulge legea, si nu pentru ca nu ar fi fost buna si nu ar fi ajutat populatia, ci pur si simplu pentru ca era vorba despre o lege a opozitiei", a mai afirmat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, in cursul zilei de marti, va retrimite Parlamentului legile care prevad reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

"In cursul zilei de astazi (marti - n.r.) le voi retrimite la Parlament pe ambele, celebrele legi votate din greseala.

Da, le voi trimite inapoi la Parlament pentru reexaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei si cu nevoia de predictibilitate in fiscalitate", a declarat Traian Basescu, raspunzand unei intrebari referitoare la legile care prevad reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat si luni seara, la TVR 1, ca nu va promulga legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca nu crede ca cele doua acte normative au fost votate "din greseala" de parlamentarii din arcul puterii.

Pe de alta parte, presedintele a spus ca a discutat cu reprezentantii FMI despre cele prevazute in aceste legi. 

"I-am asigurat ca nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce inseamna ca nu voi promulga legile", a spus Basescu. Presedintele a adaugat ca legile sunt scrise prost.

#ponta, #tva, #neimpozitare, #pensii, #basescu , #stiri Victor Ponta