Ponta: Voi vizita una din platformele companiilor OMV Petrom si ExxonMobil

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 17:40
1725 citiri
Ponta: Voi vizita una din platformele companiilor OMV Petrom si ExxonMobil

Premierul Victor Ponta a anuntat marti, la inceputul sedintei de Guvern, ca va vizita, in timpul sarbatorilor pascale, una din platformele companiilor OMV Petrom si ExxonMobil.

"Vreau de fiecare data sa reiau investitia extrem de mare pe care ExxonMobil, Petrom si Romgaz o fac in exploatarile offshore si, de altfel, in timp ce restul veti sarbatori Pastele, eu sarbatoresc prin munca. Voi vizita una din platforme.

E important sa dam semnul ca Guvernul Romaniei sprijina in totalitate toate eforturile de a identifica noi resurse de energie si in special de gaz, pentru industria romaneasca - preturi mai mici la gaze si productie interna reprezinta singura sansa de supravietuire in competitia extrem de dura si vreau sa ma gandesc si la preturile pentru populatie iarna, dar mai ales la preturile pentru marii producatori", a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat in februarie 2012 o descoperire semnificativa de gaze la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

#Ponta vizita Petrom, #Ponta vizita Exxon, #investitii Petrom Romania , #stiri Victor Ponta