Premierul Victor Ponta a plagiat. CNATDCU propune retragerea titlului de doctor

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 17:35
1407 citiri
Premierul Victor Ponta a plagiat. CNATDCU propune retragerea titlului de doctor

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in sedinta de vineri, ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

Decizia Consiliului a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti din totalul de 21.

In urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.

Presdintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, a declarat ca a fost analizata, pagina cu pagina, o lucrare de 307 pagini, constatandu-se ca 85 dintre acestea sunt copieri fara indicareasursei, foarte usor de detectat.

In ce priveste bibliografia lucrarii de doctorat a lui Ponta ("Curtea Penala Internationala"), in cazul a aproape 40 de pagini ale lucrarii nu a fost mentionata sursa.

Pop: Toate deciziile CNATDCU sunt nule, pentru ca nu a fost cvorum

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca toate deciziiile luate vineri a Consiliului General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, sustine ca acest for nu are competenta sa ia decizii in acest sens.

Totodata, Pop afirma ca de problemele de plagiat se ocupa Consiliul National de Etica, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

Consiliul National de Etica (CNE) - care, la 21 iunie, preciza, ca nu a primit nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Victor Ponta - este un organism consultativ, fara personalitate juridica, functionand pe langa Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care sustine ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima indicand faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

Intr-un interviu acordat publicatiei "El Pais", seful Guvernului este citat spunand ca isi va asuma responsabilitatea in cazul in care se va dovedi ca teza sa de doctorat este un plagiat si cu siguranta se "va retrage" si raspunde afirmativ la intrebarea daca va demisiona in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta plagiat, #Ponta decizie plagiat, #Ponta retragere titlu doctor, #plagiat premier , #stiri Victor Ponta