Printul Charles se vede luni cu presedintele si cu premierul

Luni, 03 Iunie 2013, ora 08:24
1397 citiri
Printul Charles se vede luni cu presedintele si cu premierul

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta vor avea luni intrevederi cu printul Charles al Marii Britanii, care se afla intr-o vizita privata in Romania.

Conform Administratiei Prezidentiale, printul de Wales este asteptat la ora 15,00 la Palatul Cotroceni iar de la 15,35 vor avea loc convorbiri in Salonul Ambasadorilor, cu participarea membrilor celor doua delegatii.

Intrevederea dintre primul-ministru Victor Ponta si printul de Wales va avea loc la ora 14,00, potrivit Biroului de Presa al Guvernului.

Mostenitorul coroanei britanice a sosit joi dupa-amiaza in Romania iar in prima seara a fost oaspetele contelui Kalnoky Tibor din localitatea Miclosoara, judetul Covasna. Vineri a vizitat satul Archita din judetul Mures iar dimineata zilei de sambata si-a petrecut-o la Valea Zalanului.

De cativa ani, printul Charles vine in fiecare primavara in Romania. Preocupat de conservarea monumentelor istorice, indeosebi a celor din Transilvania, el s-a implicat in programul de reabilitare a mai multor sate sasesti, intemeiate in Transilvania in secolul al XII-lea, dintre care o parte figureaza in patrimoniul UNESCO si chiar a cumparat mai multe case vechi in cateva localitati, printre care Viscri si Saschiz.

Ultima vizita a printului Charles in Romania a avut loc in iunie anul trecut, dupa nunta fiului sau cel mare, cand a vizitat si localitatile Apold, Daia si Saschiz. Tot atunci, printul Charles a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

#Printul Charles vizita Romania, #printul Charles intalnire Traian Basescu, #printul Charles intalnire Victor Ponta , #stiri Victor Ponta