PSD propune impozitare diferentiata pentru pensiile mari, pe perioada crizei

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 23:14
1647 citiri
PSD propune impozitare diferentiata pentru pensiile mari, pe perioada crizei

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca, in situatia in care nu sunt suficienti bani la bugetul asigurarilor sociale, PSD propune sa se faca o impozitare diferentiata, pe perioada crizei, pentru pensiile mari, potrivit Mediafax.

"In masura in care, intr-o perioada de criza, bugetul asigurarilor sociale nu-si permite sa suporte cuantumul unor pensii mai mari - pentru ca nu toti militarii, aviatorii, magistratii sau politistii au pensii mari - solutia corecta constitutional, moral, fata de acesti oameni este o perioada de impozitare diferentiata.

Cat timp tine criza, printr-o impozitare diferentiata, ies mai putini bani pentru acele pensii, dar asta inseamna sa le respectam demnitatea acestor oameni, cuvantul dat ca si societate", a declarat Ponta.

Liderul PSD a explicat ca majoritatea legilor prin care s-au marit pensiile acestor categorii sociale au fost votate de Parlamentul din care facea parte si Emil Boc, iar toate celelalte au fost votate din Parlamentul din care a facut parte PD.

"Nu s-au opus niciodata niciunul dintre ei (parlamentarii PD - n.r). Stiu foarte bine, in ce priveste aviatorii, ca initiativa a apartinut unui parlamentar PSD, unul de la PD, unul de la PNL si unul de la UDMR", a declarat Ponta. El a mentionat ca legea privind pensionarea magistratilor a fost adoptata in 2005.

"Ministru era doamna Macovei. Vedeti cum ne intoarcem in timp? Eu cred ca a facut foarte bine doamna Macovei, singurul lucru bun facut de ea in intreaga sa activitate. Legea pampersilor a fost facuta de trei-patru deputate PDL, inclusiv Sulfina Barbu, care a fost de acord ca a facut o prostie", a spus Ponta.

El l-a numit "nesimtit" pe Emil Boc fiindca, "incalcand drepturile constitutionale ale militarilor, politistilor, magistratilor, ale aviatorilor si ale diplomatilor incearca prin acel proiect de lege sa reduca aceste pensii printr-o metoda neconstitutionala".

"Cred ca e datoria statului roman fata de aceste categorii constitutionale sa-si mentina cuvantul dat anterior. Noi, statul roman, le-am cerut la 40, 50 de ani sa iasa la pensie, pentru a ne putea integra in NATO, noi le-am cerut magistratilor, in special judecatorilor si procurorilor, sa renunte la orice fel de alta sursa de activitate, urmand sa primeasca un salariu si o pensie buna.

Noi le cerem diplomatilor sa ne reprezinte cu cinste in strainatate si politistilor sa-si puna viata in pericol in fiecare zi, fiindca noi, ca stat, vom fi recunoscatori. Faptul ca domnul Boc incearca sa le incalce un drept constitutional e un lucru reprobabil si ne opunem.

Imi asum si ma mandresc cu acest lucru", a declarat Ponta. El a adaugat ca PSD este hotarat sa respecte Constitutia, fiindca sa tai unui om un drept castigat este neconstitutional.

"PSD e decis sa fereasca Romania si Guvernul de viitoare procese pe care le vom pierde si vor trebui platite de viitoarele guverne, nu de catre domnul Boc.

Daca nu sunt suficienti bani, si intelegem lucrurul acesta, prin impozitare diferentiata, o perioada, cat tine criza, pentru pensiile mari putem sa introducem o taxare diferentiata.

Rezultatul e acelasi, dar e total diferit din punctul de vedere al respectului pentru acesti oameni", a spus Ponta. 

#ponta, #psd, #pensii, #criza, #impozitare , #stiri Victor Ponta