Seitan: Trebuie gasit un sistem pentru cresterea gradului de ocupare in randul femeilor

Marti, 31 August 2010, ora 14:26
1403 citiri
Seitan: Trebuie gasit un sistem pentru cresterea gradului de ocupare in randul femeilor

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, marti, ca Romania are un grad de ocupare scazut in randul femeilor, fiind printre ultimele state din UE, astfel ca trebuie gasit un sistem pentru cresterea acestuia, precizeaza Mediafax.

Mihai Seitan, care a participat la prezentarea unui raport privind piata muncii elaborat de BNS, a precizat ca in raport cu alte tari ale UE exista diferente majore in ce priveste gradul de ocupare al femeilor.

Potrivit ministrului Muncii, doar patru-cinci tari din UE ar inregistra un nivel mai scazut de ocupare in randul femeilor decat Romania.

Seitan a mai spus ca Romania are probleme si cu ocuparea persoanelor varstnice, care de ani de zile nu mai lucreaza, spre deosebire de alte tari in care perioada activa a acestora este prelungita mai mult.

El a facut referire si la angajarea tinerilor, precizand ca, in acest sens, curricula scolara ar trebui armonizata cu cerintele de pe piata muncii.

"Se poate pune problema sa gasim un instrument. Nu m-as referi doar la scoala, ci si la pregatirea continua", a mai declarat Seitan.

In replica, presedintele PSD, Victor Ponta, prezent la eveniment, i-a spus ministrului Muncii ca nimic nu este mai aberant decat sa blocheze toate posturile in sistemul bugetar si sa le spuna absolventilor care au terminat o facultate de administratie publica sau de medicina ca au finalizat aceste studii pentru a fi someri.

#piata muncii someri femei tineri posturi , #stiri Victor Ponta