TVA va fi redusa la 9% la paine, in a doua jumatate a anului

Luni, 11 Martie 2013, ora 08:58
1358 citiri
TVA va fi redusa la 9% la paine, in a doua jumatate a anului

O reducere experimentala la 9% a TVA la paine ar putea avea loc in a doua jumatate a anului, iar daca rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adaugata ar putea fi diminuata si la fructe, legume, sau carne, a anuntat, duminica seara, premierul Victor Ponta.

"Sunt foarte hotarat la urmatoarea intalnire pe care o avem cu cei de la FMI, de altfel am discutat in ianuarie si ne vedem din nou in mai - pentru ca ei au spus: 'daca reduceti TVA la diverse produse alimentare, in realitate nu o sa aveti niciun efect pozitiv, ci doar o sa creasca" - si atunci pentru a doua jumatate a anului, de la 1 iulie pana la 31 decembrie, vreau sa facem un experiment la paine. TVA la paine sa il reducem la 9% pe tot lantul de productie. Si daca pana la sfarsitul anului se arata ca ceea ce spun eu, ca de fapt in felul acesta o sa oprim evaziunea fiscala si cu 9% o sa incasam mai multi bani decat cu 24% si cu evaziune, atunci ne permitem mai departe, pentru fructe, legume, pentru produse bio, carne', a spus premierul, la Antena 3.

Ponta a mai precizat ca ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a discutat cu reprezentantii producatorilor si ai fermierilor, deoarece e important sa existe un parteneriat intre Guvern si producatori, astfel incat din randul acestora sa porneasca initiativa reducerii evaziunii fiscale.

Primul ministru s-a declarat convins ca acest parteneriat e realizabil, deoarece un esec ar afecta pe toata lumea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere TVA paine, #Victor Ponta reducere TVA paine , #stiri Victor Ponta