Victor Ponta: China este pentru Romania un partener economic si comercial important

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 15:39
1573 citiri
Victor Ponta: China este pentru Romania un partener economic si comercial important

China este pentru Romania un partener privilegiat, a declarat luni premierul Victor Ponta, afirmand ca isi doreste ca relatia dintre cele doua state sa ramana la fel de stransa si pe viitor.

"Doresc sa salut cu deosebita caldura si prietenie prezenta la Bucuresti a prim-ministrului Li Keqiang si a delegatiei care il insoteste. Este o vizita pe care pot sa o cataloghez istorica - aproape 20 de ani de cand un prim-ministrul al Chinei s-a aflat la Bucuresti. Vreau sa multumesc pentru caldura primirii la Beijing la inceputul lunii iulie. (...) China este pentru Romania un partener privilegiat, avem o relatie de 65 de ani, excelenta din punct de vedere politic, economic, cultural si educational. Au avut loc schimbari politice, dar relatia dintre Romania si China a ramas la fel de apropiata si asa ne dorim si pe viitor. Imi doresc, asa cum am spus si la Beijing, ca Romania sa fie cel mai bun prieten al Chinei in UE si in aceasta regiune", a sustinut premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau chinez Li Keqiang.

Premierul roman a salutat adoptarea unei declaratii privind aprofundarea cooperarii bilaterale, afirmand ca aceasta este inca un pas in realizarea unui parteneriat cu adevarat strategic intre Romania si China.

"Dincolo de relatiile politice, care sunt excelente, am discutat foarte mult despre relatiile economice. China este un partener economic si comercial important, dar potentialul este mult mai mare si trebuie sa dezvoltam aceste relatii", a spus Ponta, aratand ca exporturile Romaniei catre China au crescut de la inceputul anului cu 30%.

El a dat asigurari ca de fiecare data Romania va fi o gazda buna pentru partenerii chinezi.

#premier Victor Ponta, #partener economic China, #parteneriat strategic Romania China , #stiri Victor Ponta