Vizita lui Ponta in SUA. Premierul a jucat cel de-al treilea meci de baschet cu Ghita Muresan

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 09:31
1730 citiri
Vizita lui Ponta in SUA. Premierul a jucat cel de-al treilea meci de baschet cu Ghita Muresan
Ponta, la un meci de baschet in Romania. Sursa foto: Romaniatv.net

Premierul Victor Ponta, aflat in SUA, s-a intalnit, luni seara, si cu fostul jucator roman de bachet in NBA, Ghita Muresan, impotriva caruia a jucat un meci in sala echipei Washington Wizards si din partea caruia a primit un tricou purtat de acesta in NBA, care i-a ajuns premierului pana la genunchi.

Ponta si-a amintit de altfel ca, in perioada in care juca baschet ca junior la Steaua Bucuresti, l-a mai avut adversar pe Ghita, in doua meciuri disputate la Mangalia si la Sibiu, la finele anilor '80.

Dupa meci, Ghita Muresan a aflat ca in echipa cu care a jucat impotriva lui Ponta au fost si jurnalisti si l-a intrebat pe premier care sunt aceia, premierul raspunzandu-i zambind: "Cei mici si rai, dar eu sunt obisnuit cu ei".

La sfarsitul partidei, Ponta i-a facut cadou lui Ghita Muresan o sacosa cu produse bio, spunandu-i ca acestea nu se gasesc in SUA.

"D'astea sigur nu le gasesti in America, d'astea ti-e dor pana vii acasa", i-a spus Ponta lui Muresan.

Si Ghita Muresan, cel mai inalt jucator care a evoluat vreodata in NBA, i-a oferit lui Ponta lui cadou, si anume un tricou cu numarul 77, cel pe care l-a purtat pe cand evolua in NBA. Primul-ministru l-a imbracat si, desi este o persoana inalta, tricoul lui Ghita i-a ajuns pana la genunchi.

S-au facut poze de grup si separat, chiar si unii dintre ministri care-l insotesc pe Victor Ponta in SUA tinand sa aiba o amintire foto cu "Big Ghita", diferenta de talie cea mai mare fiind cea dintre fostul baschetbalist si ministrul Cercetarii, Remus Pricopie.

La despartire, Ghita Muresan a anuntat ca va veni in Romania anul viitor, in august, pentru a se implica, voluntar, in proiecte destinate copiilor care iubesc baschetul.

"Le fac ca sa dau ceva inapoi de unde am plecat, la comunitatea de unde am plecat, in special Cluj si Romania", a mai spus Ghita Muresan.

#meci baschet Ponta Muresan, #vizita Ponta SUA , #stiri Victor Ponta