Zeciuiala lui Boc face fix 12 metri de autostrada

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 23:24
1859 citiri
Zeciuiala lui Boc face fix 12 metri de autostrada

Emil Boc a anuntat vineri ca incepand din luna august ministrii vor avea salariul mai mic cu 20%, "ca semn de restructurare, de rationalizare a cheltuielilor bugetare".

Masura ar urma sa fie aplicata din august pana in septembrie si va fi pe baza de voluntariat, adica in ziua de salariu, fiecare ministru, dupa ce ii intra banii in cont, va scoate de la bancomat 20% din suma si o va duce la casieria ministerului.

Taierea de leafa se va aplica si la secretarii de stat, a precizat premierul Boc.

Anuntul i-a indignat la culme pe social democrati, in special pe ministrii vizati de reducerea salariala, cu exceptia ministrului Bazac, care a plusat si a propus o reducere si mai mare, de 50%.

Colegii sai de Guvern si de partid nu s-au aratat insa la fel de fericiti. Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat ca el accepta sa renunte la 20% din salariu, dar cu o conditie: sa renunte si directorii din subordinea ministrului Videanu.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a aflat de la Cotidianul ca i se micsoreaza salariul. Intors din strainatate si nepus la curent cu noutatile guvernamentale, ministrul Nemirschi a ras intrebat fiind daca accepta sa doneze 20% din salariu la bugetul public.

"Evident ca nu sunt de acord, sa-si reduca domnul Boc din salariul sau, daca vrea sa depaseasca criza asa. Ce masura anticriza e asta? Asta e masura electorala", a declarat ministrul Mediului.

Nici secretarul general adjunct al Guvernului, Vlad Manastireanu, nu stia ca va castiga mai putini bani si a aflat tot de la Cotidianul vestea cea proasta. "Nu stiam nimic, acum m-am intors din concediu. Nu sunt de acord cu asa ceva", a declarat Manastireanu.

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#boc, #reduceri, #cheltuieli, #bugetar, #autostrada, #bechtel , #stiri Victor Ponta