Ponta: Pana la finalul acestei luni USL decide reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim in 2014

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 17:39
1444 citiri
Ponta: Pana la finalul acestei luni USL decide reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim in 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta USL, ca pana la finalul acestei luni vor fi realizate diverse scenarii in privinta masurilor economice pentru anul 2014 si a impactului bugetar, urmand ca in USL sa se decida daca se va reduce CAS sau se va elimina impozitul pe salariul minim.

Ponta a fost intrebat pentru care dintre masuri va opta in final USL, reducerea CAS ori neimpozitarea salariului minim.

Premierul a precizat ca la finalul acestei luni va veni in Romania misiunea oficiala a CE, FMI si BM, iar pana atunci vor fi realizate "diverse scenarii care tin de incasari", de majorari bugetare pe anumite sectiuni sau datorii care vor trebui achitate in 2014.

"Imediat ce avem aceste rezultate vom veni la USL si prezentam cand sunt coapte. (...) Nu pot fi amandoua (masurile aplicate - n.r.) o data, poate fi ori una, ori alta, dar intai trebuie sa ne uitam pe spatiul fiscal si pe cati bani avem", a mai spus premierul.

Ponta a precizat ca in luna octombrie va fi operata o rectificarea bugetara.

"Maine, la Camera Deputatilor, impreuna cu ministrul Eugen Teodorovici voi prezenta Camerei Deputatilor, dupa aceea daca va fi cazul si la Senat, stadiul actual al acordului de parteneriat intre Romania si UE privind mecanismul financiar multianual, bugetul 2014 - 2020", a declarat Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat in privinta bugetului ca este o urgenta stabilirea formulei de descentralizare.

"Urgenta este pregatirea bugetului, pentru ca in functie de deciziile pe care le luam referitoare la cata, unde si cand descentralizare, de asemenea alte masuri pe care le-am discutat, o varianta reducerea CAS, trebuie sa intre in conceptul bugetului, in contructia bugetului si aceasta este de fapt prioritatea si pentru Guvern si pentru Parlament", a sustinut Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a explicat, la solicitarea jurnalistilor, de ce ar opta pentru renuntarea la ideea prelungirii acordurilor cu FMI, precizand ca in cazul actualului acord Guvernul si-a atins toate tintele convenite si nu a mai imprumutat o noua transa de bani.

#reducere cas, #impozitare salariu minim, #masuri economice Ponta , #USL