Rusia: Gigantii petrolului nu mai fac fata crizei. Seful Rosneft ii cere lui Putin reducerea taxelor

Miercuri, 05 August 2015, ora 16:48
3208 citiri
Rusia: Gigantii petrolului nu mai fac fata crizei. Seful Rosneft ii cere lui Putin reducerea taxelor
Foto: Wikimedia

Criza financiara nu mai lasa loc de manevra nici macar in afacerile cu petrol din Rusia, desi acestea pareau o sursa sigura de venituri, chiar daca diminuate in ultima vreme.

Supuse presiunilor exercitate de prabusirea pietei petrolului si de noile impozite aplicate in Rusia, marile companii petroliere bat la usa Kremlinului pentru a cere scutiri fiscale, arata agentia TASS.

Postul de televiziune RBC din Moscova a anuntat miercuri, 05 august, ca directorul executiv al Rosneft, Igor Sechin, i-a trimis o scrisoare lui Putin prin care ii solicita scaderea impozitelor in industria petroliera si petrochimica.

In document, Sechin il avertizeaza pe presedintele rus de eventualitatea aparitiei unei crize in alimentarea cu petrol pe piata interna.

Deocamdata, Kremlinul a refuzat sa comenteze situatia, purtatorul de cuvant Dmitri Peskov afirmand ca nu este normal sa se comenteze public corespondenta oficiala a institutiei.

Reporterii RBC sustin ca in documentul inaintat liderului de la Kremlin, Sechin avertizeaza asupra efectului taxelor crescute impuse in sarcina petrolistilor rusi.

In opinia sefului Rosneft, una dintre marile companii petroliere in care statul rus detine pachetul majoritar, Rusia risca sa se confrunte cu o criza a carburantilor in 2017, iar marile firme din domeniu vor fi nevoite sa isi inghete proiectele de modernizare.

#criza petrol Rusia, #criza economica rusia, #vladimir putin , #Afaceri