Au inceput lucrarile de constructie ale gazoductului South Stream din Serbia

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 08:01
1084 citiri
Au inceput lucrarile de constructie ale gazoductului South Stream din Serbia
Vladimir Putin

Presedintele rus, Vladimir Putin, a salutat duminica inceperea lucrarilor de constructie la tronsonul sarb al gazoductului South Stream, subliniind ca acesta va garanta consumatorilor europeni livrari stabile de gaz rusesc, informeaza duminica AFP.

'Gazoductul South Stream care se intinde pe fundul Marii Negre va permite consumatorilor din sud-estul Europei sa profite de importante zacaminte de gaz rusesc, diminuand astfel riscurile de tranzit prin terte tari. Acest lucru va contribui la consolidarea securitatii energetice internationale', a declarat presedintele Putin, potrivit unui comunicat al Kremlin.

Gigantul Gazprom a anuntat la randul sau lansarea lucrarilor la gazoductul South Stream din Serbia, in baza acordului semnat la sfarsitul anului 2012 cu aceasta tara.

Proiectul ruso-italian South Stream, al carui santier a fost lansat oficial in decembrie anul trecut, va lega pe o distanta de 3.600 de kilometri Rusia de Bulgaria, pentru a se indrepta apoi spre Europa de Vest, via Serbia, Ungaria si Slovenia.

Gazoductul este conceput sa transporte anual 63 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia spre Europa via Marea Neagra, ocolind tari de tranzit, precum Ucraina si Belarus.

Serbia, care depinde practic in intregime de livrarile de gaz rus via Ucraina, cauta sa-si diversifice sursele si caile de livrare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoductul South Stream, #Vladimir Putin South Stream, #gaz rusesc , #Presedintele Rusiei