Cum a devenit Crimeea paradisul fiscal al Rusiei

Marti, 24 Martie 2015, ora 16:50
2443 citiri
Cum a devenit Crimeea paradisul fiscal al Rusiei
Foto: Novinite

Crimeea se transforma intr-o zona economica libera, pentru a facilita investitii straine din Turcia, China, Israel si chiar din Uniunea Europeana, care ar urma sa grabeasca refacerea tinutului anexat de Rusia.

Anuntul a fost facut de Georgi Muradov, reprezentantul permanent al Republicii Crimeea pe langa Presedintia Rusiei, care a precizat ca zona economica libera Crimeea ar putea fi deschisa inca de luna aceasta, informeaza agentia moscovita Sputnik News.

Un paradis fiscal al Rusiei

Trecerea la statutul de zona economica libera ar putea facilita dezvoltarea Crimeii, in conditiile in care peninsula anexata in urma cu un an de Rusia se zbate intr-o saracie lucie.

"Presedintele a adoptat legea prin care Crimeea ia statutul de zona economica libera.

Acest fapt va impulsiona mediul de afaceri sa investeasca mult mai mult in dezvoltarea regiunii si se va transforma intr-o afacere de succes", crede Muradov.

Proiectul initiat in toamna anului trecut de guvernul rus prevede ca investitorii sa beneficieze de o serie de facilitati fiscale pentru urmatorii zece ani.

Pe langa stimulente fiscale, Putin a aprobat ca marile investitii din zona sa beneficieze de scutiri vamale la echipamente si bunurile importate.

Iar firme interesate par sa fie destule, cel putin din ce afirma reprezentantul Crimeii la Kremlin.

Companiile europene trec pe langa embargou

Dupa anexarea Crimeii de catre Rusia si declansarea conflictului din estul Ucrainei, Occidentul a impus sanctiuni drastice privind afacerile derulate de companiile europene in regiune.

Acum, o parte dintre acestea se pregatesc sa intre pe usa din dos in noul paradis fiscal creionat de Vladimir Putin.

"Avem deja multi investitori din Turcia, China sau Israel, ba chiar si din randul tarilor vest-europene, care vin catre noi, actionand in afara sanctiunilor impuse de Bruxelles.

Companiile europene opereaza prin intermediul altor firme din afara UE in Crimeea", mai spune Muradov.

Prima prezentare oficiala a potentialului economic al regiunii urmeaza sa aiba loc in cadrul unui eveniment organizat luna aceasta in Arabia Saudita.

Muradov sustine ca intre timp au fost realizate si contactele cu diferite corporatii din China, pentru a prezenta oportunitatile de afaceri din peninsula de la Marea Neagra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
#zona economica libera Crimeea, #scutiri de taxe Crimeea, #lege Vladimir Putin, #investitori europeni Crimeea, #sanctiuni economice Rusia , #Presedintele Rusiei