Legaturi periculoase: Rusii se lauda ca au Grecia la degetul mic

Marti, 07 Iulie 2015, ora 12:05
4327 citiri
Legaturi periculoase: Rusii se lauda ca au Grecia la degetul mic
Foto: Kremlin

Convorbirea telefonica purtata intre premierul elen Alexis Tsipras si presedintele rus Vladimir Putin pe tema rezultatului referendumului desfasurat in Grecia incurajeaza Moscova sa vorbeasca de un nou nivel al relatiilor diplomatice intre cele doua tari.

"Este un semn ca relatia evolueaza deja la un alt nivel", a declarat Konstantin Kosachev, presedintele Comitetului pentru Afaceri Externe din Federatia Rusa, citat de agentia TASS.

"Este interesant cum Tsipras l-a cautat cu insistenta pe Putin dupa fiecare eveniment important. Este o situatie unica", a afirmat Kosachev, intr-o interventie televizata pe postul Rossiya 24.

"Aceasta inseamna ca relatiile dintre cele doua tari au evoluat deja la un alt nivel. Bineinteles, situatia trebuie perceputa ca una care deschide noi oportunitati de cooperare intre Rusia si Grecia", a completat oficialul rus.

Kosachev a amintit ca cele doua natiuni impartasesc o relatie bazata pe legaturile de empatie date de traditiile ortodoxismului crestin.

Cu toate acestea, presedintele Comitetului pentru Afaceri Externe spune ca Moscova nu are de gand sa faca primul pas in vederea ajutorarii financiare a grecilor.

"Nu trebuie sa fim mai catolici decat Papa si sa propunem solutii pentru Grecia fara ca Atena sa ne ceara mai intai ajutorul. Un dialog politic de cel mai inalt nivel ar fi oportun acum", a apreciat Kosachev.

Luni dimineata, Vladimir Putin si Alexis Tsipras au purtat o conversatie telefonica pe tema rezultatului obtinut in urma referendumului privind acceptarea sau respingerea ofertei inaintata de creditori Greciei.

Conform serviciului de presa de la Kremlin, apelul a fost facut de partea elena.

#discutii Tsipras Putin, #cooperare Grecia Rusia, #dialog politic Moscova Atena, #criza datorii grecia , #Presedintele Rusiei