McDonald's, inlocuit cu McPutin? Rusii isi fac un lant de fast-food patriotic

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 12:34
4542 citiri
McDonald's, inlocuit cu McPutin? Rusii isi fac un lant de fast-food patriotic
Foto: Grand Superrich

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este gata sa schimbe din temelii industria fast-food din tara sa. Liderul de la Kremlin va sprijini crearea unui lant de restaurante fast-food "patriotice", care sa rivalizeze cu cele americane.

Ideea le apartine celebrilor regizori Andrei Koncealovski si Nikita Mihalkov, iar presa rusa scrie ca Putin a fost de acord in cele din urma sa le acorde acestora un buget de 14 milioane de dolari, potrivit unor surse neoficiale din guvernul rus.

Cotidianul rusesc Kommersant a publicat la inceputul lunii informatia conform careia cei doi regizori i-au scris presedintelui Putin pentru a-i da asigurari ca pot dezvolta o afacere care sa rivalizeze cu gigantii americani din industria fast-food.

Proiectul comun al lui Koncealkovski si Mihalkov prevede ca lantul sa fie compus din 41 de cafenele si 91 de restaurante in regiunile Moscova si Kaluga, alimentele folosite urmand sa fie de productie interna.

Ideea sustine politica Moscovei de a incuraja consumul de produse alimentare rusesti, cele din Uniunea Europeana fiind oricum supuse unui embargou dictat in august 2014 de liderul de la Kremlin.

De la meniu pana la denumire, totul trebuie sa inspire caracterul pur-sange rusesc al noului lant fast-food, asa ca denumirea propusa pentru investitia ceruta de Putin este "Eedim Doma", care se traduce "Mananci ca acasa" - numele unui show culinar celebru din Rusia, arata CNBC.

McDonalds si-a deschis primul fast-food din Rusia in 1990, dar dupa tensiunile inregistrate intre Kremlin si Occident s-a trezit cu restaurantele din Crimeea inchise, alaturi de alte patru unitati din capitala Rusiei.

Mai mult, politicienii nationalisti au acuzat firma ca incearca sa otraveasca noile generatii de rusi.

Co-fondatorii Edim-Doma, fratii Andrei Koncealkovski si Nikita Mihalkov, sustin ca afacerea lor va pune calitatea alimentelor si a mancarurilor servite inaintea profitului.

"Incercam sa le oferim oamenilor o mancare sanatoasa, o mancare cinstita, cum spunem noi. Meniul va tine cont si de preferintele culinare ale populatiei din fiecare regiune", a declarat Koncealkovski pentru The Moscow Times.

#lant restaurante fast food Rusia, #alimente Rusia, #afacere regizori Koncealkovsky Mihalkov, #fast food Putin , #Presedintele Rusiei