Putin cauta sustinere in China. Ce vrea sa obtina de la omologul sau, Xi Jinping

Marti, 20 Mai 2014, ora 11:30
1148 citiri
Putin cauta sustinere in China. Ce vrea sa obtina de la omologul sau, Xi Jinping

Presedintele rus Vladimir Putin s-a intalnit cu omologul sau chinez Xi Jinping, intr-o vizita in care cauta sustinere in contextul in care Kremlinul se afla in plina confruntare cu Occidentul asupra Ucrainei.

In cadrul acestei vizite de doua zile in capitala economica chineza, Putin si gazda sa urmeaza sa participe la un forum pe teme de securitate regionala si sa asiste la manevre navale comune in Marea Chinei de Est, conform Mediafax.

Liderii Chinei si Rusiei, tari unite de interese strategice adesea impartasite in fata natiunilor occidentale, vor cauta astfel sa incheie un acord in domeniul gazelor naturale care sa deschida vasta piata chineza Rusiei, in momentul in care Europa incearca sa-si reduca dependenta fata de gazele naturale rusesti.

Prima vizita pe care Putin o efectueaza in mandatul lui Xi Jinping

Aceasta este prima vizita de stat in China pe care Putin o efectueaza de cand Xi Jinping a preluat conducerea tarii, la sfarsitul lui 2012 si inceputul lui 2013, ca presedinte si sef al Partidului Comunist Chinez (PCC).

Dupa o ceremonie de primire, cei doi au inceput discutii, a anuntat agentia China Noua.

Xi Jinping a efectuat in Rusia prima sa vizita in strainatate, dupa ce a preluat functiile, anul trecut, si a efectuat o vizita la Jocurile Olimpice (JO) de Iarna de la Soci, in martie.

Criza din Ucraina a plasat Beijingul intr-o situatie inconfortabila, intre sustinerea Moscovei si respectarea integritatii teritoriale a tarilor si a principiului "non-ingerintei".

#putin china, #Jinping putin , #Presedintele Rusiei