Rusia isi doreste consolidarea cooperarii energetice cu regiunea Asia-Pacific

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 11:27
1176 citiri
Rusia isi doreste consolidarea cooperarii energetice cu regiunea Asia-Pacific

Rusia intentioneaza sa isi extinda interactiunea din industria energetica cu tarile din regiunea Asia-Pacific, a afirmat presedintele rus Vladimir Putin, citat marti de agentia RIA Novosti.

"Exportam cantitati importante de gaze naturale in tarile europene. In acelasi timp, observam ca resursele energetice joaca un rol si mai important in dezvoltarea economica a regiunii Asia-Pacific", a declarat Putin in cadrul summitului Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC), desfasurat la Bali, in Indonezia.

"Suntem constienti de responsabilitatea noastra in acest sector si, drept urmare, intentionam sa ne extindem cooperarea din sectorul energetic cu partenerii nostri din Asia. Aceasta vizeaza mai multe domenii diferite: de la combustibili fosili la tehnologie avansata", a spus liderul rus, potrivit unei transcrieri a discursului sau publicata de site-ul Kremlinului.

"Resurse abundente de gaze si petrol reprezinta avantajul nostru competitiv natural", a explicat Putin, adaugand ca Rusia "a construit deja un mare oleoduct ce merge pana la coasta pacifica". Aparent, el s-a referit la conducta East Siberia - Pacific Ocean (ESPO).

"Acest proiect a ridicat standardele in ceea ce priveste eficienta si a fost construit intr-un timp record. Are o lungime de cateva mii de kilometri, din Siberia pana la Oceanul Pacific, cu ramificatie ce ajunge pana la Daqing in China. Aceasta a contribuit la crearea unei noi piete globale pentru marca noastra de petrol", a precizat seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin relatii internationale Rusia, #politica energetica Rusia, #export energie Rusia , #Presedintele Rusiei