Unde a disparut Putin? Ultimele bancuri rusesti spun ca l-ar fi chemat Chavez

Vineri, 13 Martie 2015, ora 10:30
3745 citiri
Unde a disparut Putin? Ultimele bancuri rusesti spun ca l-ar fi chemat Chavez
Foto: Pictures News

Vladimir Putin nu si-a mai facut aparitia in public de o saptamana, iar reprezentantii Kremlinului carpesc cum pot absenta liderului, fara a dezvalui mare lucru din culise.

"Este perfect sanatos, tine intalniri private, ba chiar are forta sa rupa mana cuiva cand o strange", a plusat zilele trecute purtatorul de cuvant al institutiei, Dimitri Peskov.

Kremlinul a recurs la diverse artificii pentru a calma opinia publica, mai ales cea internationala, cu privire la motivele care-l tin pe presedintele rus departe de ochii lumii. Astfel, au fost date presei imagini de la intalnirea sustinuta "zilele trecute" de Putin cu guvernatorul regiunii Karelia.

Din nefericire pentru servantii lui Putin, publicatia locala Vest Karelii anuntase deja ca intalnirea a avut loc pe 4 martie.

Oficiali din Kazahstan, tara in care Vladimir Putin trebuia sa efectueze o vizita oficiala in aceasta perioada, sustin ca li s-a comunicat ca acesta este grav bolnav. Care este starea reala de sanatate a lui Putin?

Nu una foarte buna, daca este sa analizam site-urile rusesti care, in unele cazuri, pregatesc inclusiv funeraliile alesului rus, dupa cum relateaza reporterii revistei Business Insider.

Cum sa fie? Stil Lenin sau Kim Jong-il?

Lumea fara Putin sau viata de apoi cu el nu lipseste din temele de discutie de pe retelele de Internet din Rusia.

Inclusiv funeraliile sunt luate in calcul, variantele cele mai comentate fiind acelea in care liderul rus ar beneficia de o expunere in stil Lenin, cu uniforma preferata si pieptul dezgolit scos la inaintare.

Nu este exclusa nici varianta ca jalea natiunii sa atinga cote nemaintalnite de la moartea lui Stalin sau liderului nord coreean Kim Jong-il.

Владимир Путин электронной Морт?

Oricum ar fi insa, Internetul rusesc geme sufocat de tema de discutie "Putin a murit".

Exista inclusiv un site care permite sa pui intrebarea "A murit Vladimir Putin?", generand apoi raspunsuri automate precum "Nu, este viu" sau "Nu acesta este motivul pentru care Moscova pute".

"L-a chemat Chavez"

Printre bancurile noi aparute pe aceasta tema este unul care il leaga pe presedintele rus de fostul sau amic, liderul Venezuelei, Hugo Chavez.

- Alo, Vladimir Putin?

- Da, cine-i acolo?

- Sunt Chavez. Vrei sa ne intalnim?

Macabru, intr-adevar, dar in ton cu "sursele oficiale" citate de cateva site-uri rusesti, care afirma ca presedintele Rusiei ar suferi de o forma grava de cancer.

Ceva mai realist este bancul care arata ca Putin nu are cum sa moara. "Putin nu poate muri! De ce? Nu este profitabil pentru el."

Precedente notabile

La sfarsitul erei sovietice, trei sefi ai Partidului Comunist din Rusia au decedat in functie, chiar la birou, aminteste Washington Post.

De asemenea, in perioada presedintiei lui Boris Eltin, problemele de sanatate si cele cu alcoolul ale presedintelui rus au cauzat un sir de absente inexplicabile de pe scena publica.

Asa s-a intamplat si cu Vladimir Putin in 2012, cand presedintele Rusiei a disparut pentru o scurta perioada din ochii publicului, pentru a reveni apoi fara nicio explicatie.

Anul trecut, dupa speculatiile emise de New York Times referitoare la posibilitatea ca Vladimir Putin sa aiba cancer, secretarul de presa al Kremlinului, Dimitri Peskov a comentat: "Puschea pe limba! Totul este bine".

Liderii rusi nu sunt singurii care dispar brusc de pe scena publica. Anul trecut, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a absentat timp de cateva saptamani, indeajuns pentru a pune pe jar o lume intreaga cu privire la soarta sa.

Si chiar daca Rusia nu este Coreea de Nord, ramane totusi tributara unui sistem politic aservit lui Putin, iar rusii sunt obisnuiti deja ca statul sa ascunda cat mai bine starea fragila de sanatate a liderului.

#deces Vladimir Putin, #disparitie Vladimir Putin, #disparitii misterioase sefi de stat, #funeralii Putin , #Presedintele Rusiei