Vladimir Putin: Este 'imposibil' de izolat Rusia

Duminica, 25 Mai 2014, ora 09:48
1979 citiri
Vladimir Putin: Este 'imposibil' de izolat Rusia

Presedintele rus Vladimir Putin a subliniat sambata ca este 'imposibil' de izolat pe termen lung Rusia, a carei pozitie a apreciat-o ca fiind 'corecta' in criza ucraineana, estimand ca occidentalii inteleg aceasta, relateaza France Presse.

'Eu cred ca a izola o astfel de tara este o chestiune care are un caracter efemer. Aceasta e imposibil', a spus Putin la o intalnire cu sefi ai unor agentii internationale de presa in cadrul Forumului economic international de la Sankt Petersburg (nord-vest).

Sanctiuni economice grave ar putea avea consecinte negative pentru toata lumea, a afirmat liderul rus. 'Ar putea aduce economiile europeana, rusa si mondiala la astfel de turbulente, de care in mod clar nimeni nu este interesat', a afirmat el.

'In conditiile unei situatii relativ dificile in economia mondiala, cine are nevoie de aceasta?', a intrebat retoric Putin, insistand ca pozitia Moscovei este una corecta si ca oamenii in Europa vad aceasta.

'Deci faceti un sondaj de opinie in Europa si cred ca am motive sa cred ca pozitia noastra va avea si mai multi sustinatori', a spus Putin.

Putin a respins ideea ca Rusia intentioneaza sa reinvie URSS

El a respins ideea ca Rusia intentioneaza sa reinvie URSS, denuntand ca aceasta formulare are scopul de a discredita politica sa.

Presedintele rus a spus, de asemenea, ca nu crede intr-un nou Razboi rece cu Occidentul.

'Nu vreau sa cred ca acesta este inceputul unui nou Razboi rece, nimeni nu are interes si nu cred ca se va intampla', a mai spus el.

Putin se declara pregatit pentru a avea discutii bilaterale cu omologii sai occidentali in cadrul ceremoniilor comemorative ocazionate de Debarcarea aliatilor (in 1944) la care va participa la 6 iunie in Normandia (vestul Frantei).

'Vor fi intalniri? Din cate am inteles, presedintele francez ar dori o astfel de intalnire separata pentru a discuta probleme legate de relatiile bilaterale si din agenda internationala', a afirmat liderul rus, raspunzand la o intrebare adresata de AFP.

'Eu sunt, desigur, deschis la orice discutii. Daca agenda presedintelui francez ii permite, il voi intalni cu placere pentru a discuta chestiuni de interes reciproc', a adaugat seful statului rus.

Prezenta lui Putin la ceremoniile comemorative cu ocazia Debarcarii la 6 iunie in Normandia a fost confirmata la inceputul lunii, Parisul indicand ca isi mentine invitatia, in pofida tensiunilor fara precedent dintre Rusia si Occident de la incheierea razboiului rece.

Casa Alba a declarat, la randul sau, ca nu prevede o intrevedere tete-a-tete intre presedintele american Barack Obama si Vladimir Putin.

In alta ordine de idei, liderul de la Kremlin a calificat drept 'inacceptabile' afirmatiile atribuite de presa britanica Printului Charles, care ar fi comparat politica lui Putin cu cea a lui Hitler intr-o convorbire privata.

'Nu am auzit aceasta expresie. Daca este asa, aceasta este evident inacceptabil. Cred ca el insusi isi da seama', a spus Putin, adaugand:'Acesta nu este un comportament regal'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#putin rusia, #rusia sanctiuni , #Presedintele Rusiei