Vladimir Putin vrea sa lanseze un sistem care sa garanteze securitatea informatiei

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 11:28
1160 citiri
Vladimir Putin vrea sa lanseze un sistem care sa garanteze securitatea informatiei

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi seara, intr-un interviu acordat presei ruse, ca vrea sa dezvolte un "sistem care sa garanteze securitatea informatiei".

"In ceea ce priveste spionajul electronic, nu este doar o ipocrizie evidenta intre aliati si parteneri, ci si un atac direct la adresa suveranitatii si o incalcare a drepturilor omului, o invadare a vietii private", a declarat Putin, care a raspuns astfel unei intrebari a agentiei rusesti Itar-Tass, referitor la interceptarile telefonice americane, potrivit Mediafax.

Presedintele rus s-a declarat pregatit sa dezvolte un "sistem care sa garanteze securitatea informatiei".

"Sunt pregatit sa dezvolt in comun un sistem care sa garanteze securitatea informatiei internationale", a continuat el, cu o zi inainte de a pleca intr-un turneu diplomatic in America Latina, unde urmeaza sa participe la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

In 2013, dezvaluirile colaboratorului serviciilor de informatii americane Edward Snowden cu privire la mai multe programe tentaculare de supraveghere ale Agentiei Nationale de Securitate (NSA) au aratat amploarea supravegherii electronice operate in lumea intreaga de Statele Unite.

#vladimir putin, #presedinte rus, #securitate informatii, #interceptari telefonice americane , #Presedintele Rusiei