Americanii- huliganii care inunda lumea cu bani (Vladimir Putin)

Marti, 12 Iulie 2011, ora 10:33
1735 citiri
Americanii- huliganii care inunda lumea cu bani (Vladimir Putin)

Statele Unite sunt vazute de catre premirul rus, Vladimir Putin, ca o populatie de huligani care incearca sa-si ususreze problemele financiare injectand in economie sute de miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

"Multumesc lui Dumnezeu, noi nu tiparim o rezerva de bani, dar ei ce fac? Ei se poarta precum huliganii, dand drumul la tiparnita si imprastiindu-i (banii - n.r.) in intreaga lume, uitand de principalele obligatii ce le revin", a declarat Putin la o reuniune a expertilor economici la Academia rusa de Stiinte.

Comentariile lui Putin intervin dupa ce pana la 30 de iunie Rezerva Federala americana a cumparat obligatiuni de trezorerie in valoare de 600 de miliarde de dolari.

Autoritatile ruse au declarat ca doresc sa fie stabilit un cos de valute, in care sa fie inclusa si rubla, care sa inlocuiasca dolarul ca principala rezerva valutara, desi majoritatea analistilor spun ca un obiectiv mai realist al Rusiei ar fi ca rubla sa devina rezerva monetara regionala pentru spatiul CIS (Comunitatea Statelor Independente, organizatie ce include fostele republici sovietice cu exceptia balticilor si a Georgiei).

#sua, #huliganism, #vladimir putin, #economie sua, #rezerve valutare sua, #sua, #trezorerie , #stiri Vladimir Putin