Bancherii ocolesc pietele financiare din Rusia

Marti, 10 August 2010, ora 10:06
1271 citiri
Bancherii ocolesc pietele financiare din Rusia

Piata obligatiunilor din Rusia a inregistrat in ultimele zile o contractie severa din cauza caniculei si incendiilor dezastruoase din apropierea Moscovei, care au "gonit" bancherii si traderii, transmite Bloomberg, relateaza Mediafax.

Astfel, tranzactiile fixed-income au scazut in Rusia cu pana la 25% in ultimele cinci zile, potrivit bancii de investitii IFC Metropol din Moscova.

Piata emisiunilor de obligatiuni se indreapta totodata catre cel mai slab trimestru din 2007, fiind deja in scadere cu 8% fata de rulajul din aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Bloomberg.

Volumele tranzactionate pe bursele Micex si RTS se plaseaza la 60% sub nivelurile normale din luna august, avertizeaza si casa de brokeraj Otkritie Securitiers, cu sediul in capitala Rusiei.

Canicula severa din Rusia, cel mai grav fenomen meteorologic de vara din istoria tarii, a crescut rata deceselor din Moscova de aproape doua ori si a cauzat cresterea puternica a preturilor cerealelor, dupa ce premierul Vladimir Putin a declarat stare de urgenta in 28 de regiuni agricole.

JPMorgan Chase si Alfa Bank au anulat luni rapoartele zilnice de analiza, reprezentantii bancilor declarandu-se ingrijorati cu privire la sanatatea angajatilor, iar Deutsche Bank a anuntat ca a trimis acasa salariatii ne-esentiali si a sfatuit bancherii sa nu vina la birou.

"Este imposibil sa lucrezi in Moscova in acest moment. Multi traderi si-au scurtat programul sau au luat concediu mai devreme decat planificasera", a declarat directorul IFC Metropol Semen Odintsov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancheri, #piete, #financiare, #rusia , #stiri Vladimir Putin