Barroso bate saua sa inteleaga Putin

Vineri, 06 Martie 2009, ora 10:37
963 citiri
Barroso bate saua sa inteleaga Putin

"Urmarim situatia si speram ca astfel de probleme nu se vor repeta. Daca nu va fi asa, atunci situatia va fi condamnata de UE foarte clar si acest lucru nu va ajuta in relatiile pe care le avem cu aceste tari", a declarat joi Presedintele Comisiei Europene ca reactie la comentariile lui Vladimir Putin, care a amenintat cu o noua sistare a livrarilor de gaz catre Europa.

 


"Deja in timpul crizei, in urma cu cateva luni, am condamnat acest gen de situatie, iar credibilitatea Rusiei si a Ucranei va fi afectata, daca ne vom confrunta cu o alta criza a gazului", a subliniat  Barroso, aluzie la cele doua saptamani de intrerupere a gazului in ianuarie.

El a facut declaratiile intr-o conferinta de presa cu premierul bulgar Serghei Stanisev, a carui tara a fost deosebit de afectata de criza gazului din ianuarie.

Stanisev s-a declarat, la randul sau, "foarte ingrijorat de ceea ce se intampla in Ucraina si de declaratiile facute de Putin". "O situatie in care cetatenii europeni devin ostaticii unui conflict intre doua tari este inacceptabila, iar astfel de comportamente le-ar leza serios credibilitatea", a subliniat el.

Putin avertizase joi ca livrarile de gaz rusesc catre Ucraina si spre Europa vor fi din nou sistate, daca Ucraina nu plateste pana sambata factura pentru gazul rusesc pe februarie. Riscul parea insa inlaturat spre seara, dupa ce societatea ucraineana Naftogaz a anuntat ca a platit intreaga factura, anunt confirmat de Moscova. 

 

#gaze, #ingrijorare, #livrare, #putin, #sistare, #situatie, #ucraina , #stiri Vladimir Putin