Chrysler ar putea fi produs in Rusia

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 13:36
1289 citiri
Chrysler ar putea fi produs in Rusia

Reprezentantii grupului auto italian Fiat si ai partenerului sau rus Sollers discuta in prezent despre posibilitatea de a produce vehicule Chrysler in Rusia, a spus ministrul italian de dezvoltare economica, Claudio Scajola, potrivit AFP.

Fiat si Sollers (ex-Serverstal Auto) "discuta despre investitii semnificative pentru a produce vehicule comerciale si masini, ceea ce va permite transferarea productiei Chrysler in Rusia", a spus ministrul.


Reprezentantii ministerului au precizat insa ca pentru joi, in cadrul vizitei la Roma a presedintelui rus, Dmitri Medvedev, nu a fost prevazuta nicio semnare a unui acord in acest sens.

Fiat nu a facut niciun comentariu pe aceasta tema. Presa italiana relata, in octombrie, ca directorul general al Fiat si Chrysler, Sergio Marchionne, ii spusese premierului rus Vladimir Putin ca firma americana Chrysler ar dori sa produca in Rusia vehicule de tip Jeep.

Grupul italian are controlul operational al Chrysler. Acesta detine in prezent 20% din capitalul companiei americane si ar urma sa-si majoreze participarea la 35% in mai multe etape.

Fiat si Sollers, care sunt parteneri, au semnat in iunie 2008 un acord pentru producerea in Rusia a berlinelor Fiat Linea destinate tarilor emergente. Totodata, Sollers distribuie alte modele Fiat in Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#chrysler, #fiat, #rusia , #stiri Vladimir Putin