Grecia il invita pe Medvedev la Atena

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 20:18
3196 citiri
Grecia il invita pe Medvedev la Atena

Autoritatile elene il invita pe presedintele Dmitri Medvedev la Atena, in speranta ca Rusia va ajuta Grecia sa isi finanteze datoria suverana, a anuntat vineri ministrul grec de finante Evangelos Venizelos.

"Contam pe sustinerea Rusiei, ca si pe cea a Chinei, Indiei si Braziliei in Fondul Monetar International (FMI)", a declarat el intr-un discurs rostit in Parlamentul grec, potrivit NewsIn.

Tarile citate de Venizelos se numara printre principalii contribuitori la FMI, ceea ce inseamna ca pozitia lor influenteaza repartizarea resurselor financiare de care dispune institutia internationala. Programul de ajutare a Greciei este cel mai important din istoria FMI, care contribuie la finantarea datoriei publice a tarii cu 30 de miliarde de dolari.

Troica finantatorilor Greciei (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI) a recunoscut marti ca recesiunea economica elena este mai profunda decat prevazut si ca relansarea nu va avea loc inainte de 2013.

Comentand saptamana aceasta posibila contributie a BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) la reglementarea problemelor Greciei, premierul rus Vladimir Putin a declarat intr-un interviu pentru presa chineza:

"Nu cred ca aceste tari pot juca un rol deosebit: marile puteri europene au suficiente resurse pentru a aduce o solutie la aceste probleme".

Potrivit lui Putin, Grecia nu reprezinta decat 2% din PIB-ul total al UE. El este convins ca Europa "este perfect in masura sa rezolve singura aceste probleme".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza grecia, #medvedev in grecia, #rusia salveaza grecia , #stiri Vladimir Putin