Moscova si Kievul nu au ajuns la un acord privind aderarea Ucrainei la Uniunea Vamala

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 14:20
1156 citiri
Moscova si Kievul nu au ajuns la un acord privind aderarea Ucrainei la Uniunea Vamala

Moscova si Kievul nu au ajuns la un acord cu privire la reducerea preturilor la gazele rusesti sau la aderarea Ucrainei la Uniunea Vamala, condusa de Moscova, a declarat sambata Dimitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, relateaza Reuters.

Oficialul rus a afirmat ca Vladimir Putin si omologul sau ucrainean Viktor Ianukovici s-au intalnit vineri la Soci, in sudul Rusiei, unde liderul de la Kiev a facut o escala dupa vizita efectuata in China. Potrivit lui Peskov, cei doi lideri au discutat despre "cooperarea in domeniul energetic".

"Niciun acord final nu a fost incheiat", a afirmat Peskov.

In contextul apropiatei reuniuni de la Moscova a Comisiei interguvernamentale Rusia-Ucraina, cei doi presedinti 'au discutat despre posibila continuare si dezvoltare a cooperarii in sectoarele industrial si tehnologiilor avansate, in special in constructia de avioane si nave, si in domeniul explorarii spatiale', a spus Dimitri Peskov.

"Putin si Ianukovici au mai discutat in legatura cu starea actuala si perspectivele cooperarii bilaterale in domeniul monetar-financiar", a adaugat reprezentantul Kremlinului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aderare Ucraina Uniunea Vamala, #rusia ucraina acord, #preturi gaze rusesti , #stiri Vladimir Putin