O noua reducere a preturilor la gazele rusesti, pentru Ucraina

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 23:58
1178 citiri
O noua reducere a preturilor la gazele rusesti, pentru Ucraina

Premierul rus Vladimir Putin a acceptat o reducere a pretului gazelor livrate Ucrainei, pentru primul trimestru din 2011, a declarat omologul sau ucrainean Mykola Azarov, scrie Mediafax.

"Ne-am pus de acord ca pretul gazelor in primul trimestru sa fie de 230-235 dolari pentru o mie de metri cubi, fata de circa 250 dolari in trimestrul al treilea din acest an", a spus Azarov.

El a adaugat ca sunt necesare negocieri pentru pretul gazelor aferent restului anului viitor, fara sa precizeze ce concesii a obtinut Rusia.

Problema pretului gazelor livrate de Rusia Ucrainei a fost discutata miercuri, in timpul unei vizite la Kiev a premierului Putin, dar nu a fost facuta nicio declaratie oficiala pe aceasta tema.

Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a obtinut deja in acest an o scadere de 30% a pretului gazelor, in schimbul mentinerii timp de inca 25 de ani a unei baze a flotei rusesti in sudul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev vrea sa obtina un nou rabat al pretului prevazut intr-un contract incheiat in 2009 de fostul premier Iulia Timosenko.

Putin a declarat in august ca reducerea cu 30% a pretului gazelor, obtinuta de Ucraina, este suficienta. 

#gaze rusesti, # putin, # ucraina, # reduceri , #stiri Vladimir Putin