O resedinta de lux construita pentru Vladimir Putin, vanduta cu 350 de milioane de dolari

Joi, 03 Martie 2011, ora 18:30
1916 citiri
O resedinta de lux construita pentru Vladimir Putin, vanduta cu 350 de milioane de dolari

O resedinta de lux de pe litoralul Marii Negre, care ar fi fost construita pentrul uzul privat al premierului rus Vladimir Putin, a fost vanduta unui investitor bogat pentru aproximativ 350 de milioane de dolari, a anuntat joi cotidianul economic Kommersant, anunta Mediafax.

Aleksandr Ponomarenko, fost proprietar al portului Novorosiisk, de la Marea Neagra, a declarat pentru cotidian ca a achizitionat complexul in schimbul sumei de 350 de milioane de dolari, printr-o firma cu sediul in Cipru.

Acest complex care are mai multe cladiri, intre care un palat in stil italian, a fost construit in apropiere de satul Praskoveievka in regiunea Krasnodar, din care face parte si orasul Soci, unde se vor desfasura Jocurile Olimpice de iarna din 2014.

In decembrie, omul de afaceri Serghei Kolesnikov, care afirma ca a fost invitat sa participe la proiect, i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Dmitri Medvedev, afirmand ca palatul a fost construit "pentru uzul personal al lui Vladimir Putin", fost presedinte si actual premier.

Aceasta informatie a fost imediat dezmintita de autoritatile ruse.

In interviul sau pentru Kommersant, Ponomarenko a calificat aceste informatii drept "zvonuri" si "inventii ale jurnalistilor".

El a declarat ca a cumparat resedinta de la trei persoane, intre care Nikolai Samalov, un apropiat al lui Putin. Potrivit lui Ponomarenko, cei trei barbati i-ar fi vandut proprietatea deoarece nu aveau bani pentru a termina constructia.

Contactat de cotidian, Kolesnikov a apreciat, la randul sau, ca aceasta operatiune, in beneficiul unei persoane care are mai putine legaturi cu Putin, este un "camuflaj".

"Principala intrebare ramane: de unde au venit banii pentru constructie. In al doilea rand, aceasta achizitie nu schimba cu nimic infrastructura, pe care statul a construit-o pe cheltuiala sa", a declarat el.

#investitor, #resedinta de lux, #vladimir putin , #stiri Vladimir Putin