Premierul bulgar merge la Soci pentru a discuta cu Putin despre proiectele din domeniul energetic

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 11:18
1117 citiri
Premierul bulgar merge la Soci pentru a discuta cu Putin despre proiectele din domeniul energetic

Premierul bulgar Serghei Stanisev se intalneste joi cu omologul sau rus Vladimir Putin, la Soci, unde vor discuta despre proiectele majore din domeniul energetic, relateaza Sofia News Agency Ei vor discuta despre construirea conductei petroliere Burgas- Alexandroupolis , despre gazoductul South Stream ca si despre construirea centralei nucleare din Belene.


Stanisev va fi insotit de ambasadorul bulgar la Moscova, Plamen Grozdanov, de ministrul adjunct al economiei, Iavor Kuiumdjiev si de expertul pe Rusia al Ministerului de Externe, Maia Draganova.


Delegatiile vor discuta si despre dezvoltarea si consolidarea relatiilor bilaterale si despre organizarea Anului Rusiei in Bulgaria si a Anului Bulgariei in Rusia.


Intilnirea are loc inainte de al saptelea Forum International pentru Investitii, la Soci.


Delegatia care va repezenta Bulgaria la acest eveniment va fi condusa de ministrul pentru dezvoltare regionala, Assen Gagauzov. La conferinta vor participa 10.000 de oameni de afaceri din 36 de state. Vineri, Rusia va explica posibilitatile de investitii la Soci, in legatura cu Jocurile Olimpice de Iarna pe care le va gazdui statiunea in 2014.