Putin are de doua ori mai multi sustinatori decat Medvedev

Marti, 29 Iunie 2010, ora 09:49
1211 citiri
Putin are de doua ori mai multi sustinatori decat Medvedev

Numarul rusilor care il sustin pe premierul Vladimir Putin este de doua ori mai mare decat al celor care il sprijina pe presedintele Dmitri Medvedev, in cazul in care cei doi lideri ar candida la alegerile prezidentiale din 2012, potrivit unui sondaj al centrului Levada publicat luni, informeaza Mediafax.

Putin ar primi voturile a 30 la suta dintre alegatori in cadrul alegerilor prezidentiale prevazute pentru primavara lui 2012, fata de 14 la suta cati ar vota pentru presedintele in exercitiu, conform studiului realizat saptamana trecuta de acest institut independent.

Conform sondajului, 21 la suta ar fi multumiti cu oricare dintre cei doi lideri, in timp ce 19 la suta ii resping pe ambii.

Medvedev, ales in 2008 cu sprijinul presedintelui de atunci, Vladimir Putin, primeste inainte de toate sprijinul tinerilor intre 18 si 24 de ani, conform studiului realizat pe un esantion de 1.600 de persoane in 45 de regiuni ale Rusiei.

Vladimir Putin, care nu a mai putut candida la prezidentialele din martie 2008 dupa doua mandate consecutive (2000-2008), este mai apreciat de femei, persoanele mai in varsta si locuitorii marilor orase.

Presedintele rus si mentorul sau intretin de mai multe luni ambiguitatea privind proiectele lor in vederea alegerilor prezidentiale, in timp ce majoritatea analistilor sunt aproape siguri ca Vladimir Putin va candida si va castiga fara probleme scrutinul.

In opinia a trei sferturi dintre rusi, Dmitri Medvedev continua politica predecesorului sau, in timp ce 44 la suta cred ca "actioneaza sub controlul lui Putin", conform unui alt sondaj publicat la sfarsitul lui mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#alegeri, #medvedev, #putin, #sustinatori , #stiri Vladimir Putin